Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP tranșează intenția Guvernului de a trece la alegerea primarilor în două tururi: PNL practică ceea ce se numeşte 'a-ţi mânca pălăria'

CTP

Alegeri într-un singur tur nu ar fi trebuit să aibă niciodată loc în România, e de părere gazetarul Cristian Tudor Popescu. La emisiunea „Cap Limpede”, gazetarul a spus că alegerile într-un singur tur sunt mai puţin democratice şi că principalele partide din parlament nu sunt preocupate de nivelul de democraţie din România, ci acţionează în baza unui oportunism politic, atunci când vine vorba de trecerea la alegerile locale în două tururi de scrutin.

„N-ar fi trebuit să aibă loc niciodată, în niciun fel de alegeri în România, un singur tur. N-ar fi trebuit pur şi simplu, aceasta este o formă de alegeri cu un grad redus de democraţie. Democraţia are diverse grade. E democratică, în sensul că votează oamenii, dar la alegerea într-un singur tur rămân o grămadă de cetăţeni care nu sunt reprezentanţi în cel ales, voturile lor sunt, pur şi simplu, aruncate.

În două tururi este mult mai democratic, în sensul că sunt reprezentaţi cetăţenii care, ale căror voturi, în primul tur nu au dus la câştigul celui susţinut, dar în turul 2 cetăţenii pot să-şi utilizeze voturile pentru cine cred.

Citește și: Începe SCANDALUL între USR și PNL: Mihai Goțiu, mesaj TĂIOS pentru Ludovic Orban

Dar, nu astfel de convingeri în legătură cu gradul de democraţie îi agită nici pe PSD, nici pe PNL, nici pe USR. Nu, aici este vorba de oportunism politic, este vorba de, în cazul PNL, e vorba de ceea ce englezii numesc «a îţi mânca pălăria». Asta e o calitate pentru un politician, să îşi mănânce pălăria. Adică faci o afirmaţie într-o anumită direcţie: «dom’le numai aşa se poate, s-a mântuit, altfel imposibil, vă spun eu» şi peste câtva vreme zici: «e, da, sigur să nu se schimbe nimic decât pe ici pe colo în punctele esenţiale». Asta am auzit, de pildă, de la doamna Turcan”, a declarat CTP la Digi 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.