Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP a primit citația de la CNCD după ce și-a pus în cap pe toată lumea: Mă voi prezenta zâmbind ca să...

captură TV
CTP Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu a primit citație de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării după ce usține că teroriștii jihadiști care comit atentate sinucigașe cu gândul la „72 de virgine în paradis” sunt la fel ca ortodocșii care merg în pelerinaj la moaștele Sfintei Parascheva.

„M-a bine cuvântat Papa Francisc”, a scris CTP pe pagina sa de Facebook și anunță că se va prezenta la CNCD.

„Nu sunt o inteligență artificială. Nu sunt un ChatCTP, cum deja am fost poreclit. Nu pot să spun că nu-mi pasă de atacurile publice la adresa mea. Așa ar trebui, dar nu întotdeauna pot. În cazul „CTP îi face teroriști islamici pe pelerinii de la Sf. Parascheva”, am primit citația și mă voi prezenta la CNCD, cum am făcut-o de fiecare dată, pentru a demonstra zâmbind minciuna și ridicolul acestei acuze lansate de așa-zisa ligă a Studenților din Iași, și preluate fără o minimă verificare de premierul Ciolacu, patriarhul Daniel și doamna Oana Zăvoranu de România”, a continuat el.

Cristian Tudor Popescu nu intră pentru prima oară în vizorul CNCD, el fiind amendat de mai multe ori de-a lumgul timpului pentru atacuri dure la adresa unor persoane publice.

„Când a murit Diego Maradona însă, valul de reacții injurioase la ceea ce am scris despre starul argentinian m-a amărât. Cum mă amărăște, uneori până la depresie, nonraționalul agresiv.

În cazul „terorism-moaște” am spus un lucru cât se poate de clar: dați-mi voie să râd de convingerea unora că în Rai îi așteaptă vin, mese îmbelșugate și fecioare și de convingerea altora că niște rămășițe de mort pot să-i vindece și să le rezolve probleme de viață.

În cazul Maradona, am fost la fel de limpede: a fost un mare jucător, dar, deoarece pentru subsemnatul fotbalul înseamnă mai mult decât a da cu piciorul în minge, și sportul mai mult decât abilitățile fizice, valoarea lui finală este afectată de gravele deraieri morale, în primul rând de trișul prin drog.

CITEȘTE ȘI: Prima emisiune, primul derapaj - Cristian Tudor Popescu susține că ortodocșii de la Sfânta Parascheva sunt la fel ca teroriștii sinucigași

Iată de ce, afirmam, îi consider mai buni decât Maradona pe Cruyff, Pelé și Messi. Iată de ce, indiferent cine e statistic GOAT, pentru mine Federer rămâne cel mai mare jucător care a intrat vreodată pe un teren de tenis.

Cum nu mi-am putut reprima atunci mâhnirea, nu-mi pot stăpâni acum o stare de bine, ba chiar simt nevoia să v-o comunic. Întrebat, după cel de-al 8-lea Balon de Aur câștigat de Messi, pe cine preferă între Maradona și Messi, Papa Francisc, membru cotizant din 2008 al clubului de fotbal din Argentina Atletico San Lorenzo, a răspuns așa:

„Aș pomeni un al treilea: Pelé. Pe aceștia trei i-am urmărit. Ca jucător, Maradona e un grande, un grande, dar ca om e fallito. Săracul de el, a alunecat, împins de cei care l-au glorificat, dar nu l-au ajutat. Messi e correctissimo, correctissimo, e un signore. Dar pentru mine, dintre aceștia trei, il grande signore e Pelé. Un om cu o inimă... Am vorbit cu Pelé, când mergeam cu avionul la Buenos Aires... E un om de o umanitate cosi grande... Dar toți trei sono grandi”, a scris CTP pe Facebook.

Ceea ce nu înseamnă că aș crede că nu se vor găsi inși care să-l insulte chiar și pe Papa Francisc...”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.