Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan, ordin de mobilizare înainte de alegeri: 'Mai este o săptămână!'

Inquam Photos
Nicusor Dan Gabriela Firea combo

Nicușor Dan a vorbit în direct la Prima Tv în temeni optimiști despre alegerile locale pentru pentru Primăria Capitalei. Astfel, acesta îl vede ca pe un contracandidat direct pe Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, care a anunțat că va candida de la PUSL, și nu pe independentul Cătălin Cîrstoiu, susținut de coaliția PSD-PNL.

Cât despre medicul Cătălin Cîrstoiu, Nicușor Dan a spus că este varianta de compromis a PNL-PSD.

„Sunt două partide politice care au ajuns la o soluție pornită de la alegerile europarlamentare. Pe parcursul discuțiilor, s-a ajuns și la alegerile locale, fiind nevoite să vină cu un candidat comun la cel mai important loc de la alegerile locale. Nu cred că a fost scopul lor inițial, ci este un produs secundar al acestei evoluții politice. Trebuia să fie cineva care să fie cotat atât de susținătorii unuia, cât și de susținătorii celuilalt. În sondajele făcute se vedea că un candidat al PNL era greu de votat de PSD. Era similar cu ceea ce am făcut noi acum 4 ani, astfel că au găsit un candidat independent", a spus Nicușor Dan.

Cu toate acestea, deși e susținut de două partide puternice cu bazine mari de votanți în București, Nicușor Dan îl vede ca adversar direct pe Piedone: "Așa cum arată lucrurile azi și din interacțiunea oamenilor pe stradă, publicul acela de stânga - PSD, merge în mare măsură cu Cristian Popescu Piedone. Așa cum arată astăzi lucrurile, domnul Cârstoiu este pe locul trei".

Nicușor Dan, ordin de mobilizare înainte de alegeri, mesaj cu direcție

Cum era de așteptat, Nicușor Dan ar fi preferat-o pe Gabriela Firea drept principal adversar pentru Primăria Capitalei. Întrebat de moderatorul Ionuț Cristache dacă era mai ușor de obținut un alt mandat cu Gabriela Firea în cursă, edilul-șef al Bucureștiului a răspuns că este un candidat pe care eu îl cunosc foarte bine'.

"Nu știu, dar, pe scurt, atât în acea ipoteză (n.r. în care ar fi candidat Gabriela Firea), cât și în realitatea în care ne aflăm astăzi, tot o luptă pe dreapta-stânga suntem. Mesajul meu tot către publicul de dreapta ar fi mers. În orice caz, Gabriela Firea este un candidat pe care eu îl cunosc foarte bine", a explicat Nicușor Dan.

Totuși, un mesaj important, chiar mobilizator, pe care Primarul general în funcția l-a dat a fost altul: „Este foarte importantă mobilizarea la vot. Mai este o săptămână până când oamenii își pot lua viza de flotant, pentru a putea vota. Sunt oameni care muncesc în București, plătesc taxe în București, ar fi păcat să nu voteze", a subliniat Nicușor Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.