Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cuba a trimis o echipă de medici şi de infirmieri în Italia, pentru a contribui la lupta împotriva noului coronavirus, în urma unei solicitări a Lombardiei

DIGI
coronavirus

Cuba a trimis în acest weekend o echipă de medici şi de infirmieri în Italia, în premieră, pentru a contribui la lupta împotriva noului coronavirus, în urma unei solicitări a Lombardiei (nord), cea mai afectată regiune italiană de epidemie, relatează Reuters, potrivit news.ro.

De la Revoluţia din 1959, insula comunistă obişnuieşte să-şi trimită ”armatele de halate albe” în locuri sinistrate în întreaga lume, în principal în ţări sărace - în Haiti împotriva epidemiei de holeră, în Africa de Vest împotriva epidemiei de Ebola, în anii 2010.

Citește și: Cristian Tudor Popescu, MÂHNIT după restricțiile de circulație anunțate de ministrul de Intere: 'Au înmuiat termenul, s-au temut să nu piardă capital politic'

Havana nu a trimis până acum vreo echipă medicală în Italia. una dintre ţările cele mai dezvoltate din lume.

Este vorba despre cea de a şasea ţară - după Venezuela, Nicaragua, Jamaica, Surinam şi Grenada - în care Cuba a trimis ajutoare medicale de când epidemia noului coronavirus s-a răspândit în lume din China, în decembrie.

”Ne este tuturor frică, dar avem o datorie revoluţionară de îndeplinit, iar atunci lăsăm frica deoparte”, a declarat Leonardo Fernandez, un specialist în terapie intensivă, unul dintre cei 52 de membri ai echipei medicale trimise în Italia.

El a declarat pentru Reuters, înainte să plece de la Havana, sâmbătă, că aceasta este cea de a opta sa misiune internaţională, după o misiune în Liberia, în timpul luptei împotriva virusului Ebola.

Vezi și: Donald Trump spune că soluția impotriva coronavirus este tratamentul cu `Hidroxiclorochină și Azitromicin, luate împreună, au o șansă reală`

Autorităţile sanitare din Lombardia, care au cerut ajutor medical, au anunţat sâmbătă că bilanţul în regiunea din nordul Italiei a crescut la 3.095 de decese, cu 546 în plus faţă de cel de vineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.