Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania: Culesul strugurilor cu masca pe fata...

Agroinfo
vita de vie vin
Opt dimineața într-o zi de septembrie. Recolta începe pentru un grup de muncitori sezonieri care, în următoarele zile, vor culege strugurii din podgorii la cramele José Pariente, din orașul La Seca (Valladolid). Condițiile meteo de ieri au sugerat o zi ceva mai suportabilă datorită scăderii temperaturilor. Cu toate acestea, munca este încă grea și obligația de a purta o mască pentru a evita covidul nu ajută.
Este principala plângere ridicată de un echipaj care din prima oră a strâns strugurii de la viță de vie într-un teren situat între La Seca și Rueda. Lazet este bulgară și lucrează la vie cu soțul ei Jorge. Recoltase deja cu câțiva ani în urmă, dar până acum lucra într-o casă curățând și îngrijind copiii. „Din cauza virusului, doamna nu vrea, pentru că îi este frică”, ceea ce l-a condus înapoi pe teren. Regretă utilizarea măștii, deși recunoaște că „nu mai este nimic de făcut”.
În același grup se află și Francisco, de origine română, dar deja cu experiență. Regreta că trebuie să porți masca pentru că „nu poți respira sau vorbi mult”, deși respectă legea chiar dacă consideră că nu este posibil să te infectezi într-un spațiu deschis, lucru confirmat de unul dintre colegii săi, Mustafa, care a sosit din Maroc. Continuarea articolului o gasiti aici.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.