Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Culisele Cazului Elena Lasconi. Chiar a fost așa o întâmplare?... (surse)

elena lasconi

A fost oare o întâmplare tot ceea ce i s-a întâmplat Elenei Lasconi în doar 3 zile? A trecut de la vedeta USR cu aspirații puternice naționale și europene direct pe făraș și aruncată ca o măsea stricată. Puse cap la cap lucrurile însă par să semene a execuție la comandă. Iată de ce:

Elena Lasconi și-a construit pas cu pas imaginea unui edil care face ceea ce trebuie. Și-a folosit imaginea de jurnalist pentru a ajunge primarul orașului Câmpulung Muscel și apoi cu imaginea de bun gospodar a țintit mai sus.

3 ani de zile ”primăreasa” a lucrat cu migală la imaginea de cel mai bun gospodar al urbei și deci una care poate apoi avea grijă de mult mai mult decât de un oraș de provincie. Era plin Internetul de bannere imense cu chipul Elenei Lasconi, iar USR a băgat sume imense în postări și clipuri plătite pe site-uri, google, facebook, instagram și alte rețele sociale.

Pentru că USR trece de prea mult timp printr-o gravă criză de identitate și numai, liderii partidului au gândit că e nimerit ca la primele alegeri să tragă tare și să își arunce în prima linie omul în care au băgat o avere: ”Să mai și facă ceva pentru publicitatea”, susține unul din liderii partidului sub protecția anonimatului. Așa a ajuns Elena Lasconi Nr.1 pe Lista pentru alegerile europarlamentare.

Doar că liderul USR Cătălin Drulă a auzit că ”doamna primar” are gânduri mult mai mari. Ea nu ar fi renunțat la mandatul de europarlamentar după alegeri așa cum a fost înțelegerea și mai mult ar fi urmat să profite de iureșul care ar urma după rezultatele modeste care se anunță de pe acum pentru partid la alegerile europarlamentare și să țintească conducerea USR și mai apoi să fie candidatul Alianței USR-PMP-Forța Dreptei pentru alegerile prezidențiale.

A urmat execuția.

O emisiune programată de partid. O întrebare bine pusă și un răspuns așteptat. Au urmat protestele și dojenile interne și ar fi urmat un crescendo de încă 4-5 zile și o decizie la vârful partidului de îndepărtare.

Ceva a stricat însă regia. Fata Elenei Lasconi, cu care se pare mama-sa nu are o relație deloc bună de mai mult timp, a ieșit public să își critice mama și a derapat într-o ”bălăcăreală românească” atrăgând USR în ceva ceva foarte jos.

Incidentul neprogramat a provocat o decizie aproape instantă a șefului USR care a comandat o întrunire a conducerii centrale a partidului aproape în noapte retrăgând-o pe Elena Lasconi de pe Lista de europarlamentare.

Convulsii în partid și întrebări de la parteneri

Se știe că în USR sunt cel puțin două grupări și una din ele e a aceea a tradiționaliștilor. Ei nu sunt de acord cu excesele pro-LGBT și nici cu deviațiile de stânga. Această grupare are acum o mare problemă după ce partidul a fost forțat să se autodefineacă practic ca fiind ”partidul LGBT”, susțin surse din partid. Nu este exclus să vedem iar o serie de plecări din USR tocmai din această cauză.

Alții îi reproșează lui Cătălin Drulă că s-au grăbit când au decis la repezeală să se anunțe Lista pentru europarlamentare și că ”incidentul Elena Lasconi” nu va fi singular în perioada următoare.

Explicații de dat au avut liderii USR de dat și partenerilor de la PMP și FD. Liderii acestora, Eugen Tomac și Ludovic Orban, își făcuseră la vremea respectivă un titlu de glorie din faptul că au votat DA la Referendumul pentru Familia Tradițională. Ori reacția vehementă a usr-iștilor împotriva colegei ei care votase la fel ca ei nu a venit deloc bine.

Convulsiile din partidul cel mai mare din Coaliția de Dreapta pe care USR, PMP și FD vor să o formeze sunt simptomatice pentru ceea ce va urma.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.