Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Culisele întâlnirii dintre Constantin și Tăriceanu. Cum s-a negociat pacea din ALDE

Incomod Media
tariceanu constantin

Tensiunile interne din ALDE încep să se stîngă. Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin au avut miercuri o întâlnire de taină, în prezenţa mai multor lideri din partid, care a durat mai bine de trei ore.

Conform surselor din ALDE, cei doi copreşedinţi au agreat detaliile viitorului congres, subiect care a agitat spiritele în interiorul partidului în ultima lună. Atât Tăriceanu, cât şi Constantin au susţinut nevoia organizării unui congres, astfel încât ALDE să aibă aleasă în mod legitim întreagă echipă de conducere care să îşi asume un plan de dezvoltare şi management al partidului.

Vezi și: SURSE - Traian Băsescu mai are un obiectiv important, înainte de a se retrage

Vezi şi: SONDAJ - Topul încredererii în personalități. Grindeanu, peste Iohannis. Kovesi pe locul 8

Cel mai important aspect al negocierii dintre cei doi lideri politici a vizat şi mecanismele de luare a deciziei în interiorul partidului şi transparentizarea deciziilor conducerii. Anterior au existat mai multe acuzaţii ale liderilor din ţară legate de faptul că în ALDE deciziile nu sunt dezbătute sau comunicate şi liderilor judeţeni. Aceleaşi surse politice susţin că întregul conflict intern a apărut pe fondul nemulţumirii liderilor judeţeni că nu sunt implicaţi în luarea deciziilor care implică poziţia partidului faţă de teme sensibile.

Discuţiile dintre cei doi copreşedinţi vor continuă şi în zilele următoare, până duminică, când este prevăzută întâlnirea Delegaţiei Permente Naţionale.

„S-au făcut progrese pentru normalizarea relaţiilor dintre cei doi. Este de aşteptat că negocierile să continue şi în zilele care vin şi dacă vor ajunge la un numitor comun, atât Tăriceanu cât şi Constantin să între în Delegaţia Permanentă cu un mesaj comun, de stabilitate”, au declarat surse care au participat la discuţia dintre Tăriceanu şi Constantin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.