Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Culisele supărării lui Erdogan pe Suedia și Finlanda: cele două țări au refuzat să extrădeze zeci de teroriști

Anadolu Agency
Erdogan

Suedia şi Finlanda nu au aprobat extrădarea cerută de Turcia în cazul a 33 de persoane presupuse a avea legături cu grupări teroriste, a anunţat luni televiziunea de stat TRT Haber, în contextul în care Ankara are obiecţii faţă de aderarea celor două ţări scandinave la NATO, informează AFP.

Citește și: Liderul cecen Ramzan Kadîrov îl ia în vizor pe Erdogan: Musulmanii din Rusia sunt întristați. Nu vă lăsați înșelat de criminali

Turcia afirmă că persoanele respective au legături cu militanţi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sau cu clericul musulman Fethullan Gulen, pe care Ankara îl acuză de orchestrarea tentativei de puci din 2016. Cele două ţări scandinave au respins 19 cereri şi au lăsat fără răspuns alte cinci, a relatat TRT Haber, citând Ministerul Justiţiei. Alte nouă cereri sunt în curs de examinare, a indicat aceeaşi sursă. Turcia şi-a surprins aliaţii din NATO anunţând că nu vede pozitiv cererile Finlandei şi Suediei de a adera la NATO. Ankara a spus că doreşte ca ţările nordice să înceteze sprijinul pentru grupurile militante kurde prezente pe teritoriul lor şi să ridice interdicţia vânzării unor arme către Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.