Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cultivatorii de flori din Columbia pregătesc ultimele livrări de trandafiri şi alte flori cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor

dcbusiness.ro
flori strada asfalt

Cultivatorii de flori din Columbia pregătesc ultimele livrări de trandafiri şi alte flori cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor, în principal spre SUA, pe fondul estimărilor că vânzările vor creşte şi în acest an, deoarece florile distrag atenţia de la pandemia de coronavirus care continuă, informează Reuters.

În 2021, exporturile de flori ale Columbiei, cel mai mare furnizor de flori al SUA şi al doilea mare producător mondial după Ţările de Jos, au crescut cu 22% în ritm anual, până la 300.000 de tone. Livrările de anul trecut au avut o valoare de aproximativ 1,73 miliarde de dolari, iar producătorii se aşteaptă ca tendinţa de creştere să continue şi în acest an, graţie unui curs de schimb valutar favorabil, unui sezon de îngheţ mai scurt în zonele unde se cultivă flori şi a faptului că oamenii continuă să lucreze de acasă, potrivit Agerpres.ro.

"Odată cu pandemia, oamenii care au stat în casă au găsit în flori un sprijin emoţional, companie şi ajutor pentru a face faţă izolării. Florile sunt un aliment pentru suflet, iar pandemia a subliniat acest lucru", a declarat Augusto Solano, preşedintele Asociaţiei Exportatorilor de Flori din Columbia (Asocolflores).

Îndrăgostiţii care îşi cumpără flori de Sfântul Valentin sunt responsabili pentru aproximativ 15% din vânzările anuale ale cultivatorilor din Columbia, echivalentul a 45.000 de tone.

"Anul acesta avem o creştere cu 35% comparativ cu primul an al pandemiei", spune şi Juan Carlos Herrera, directorul companiei cultivatoare de flori Plazoleta, referindu-se la creşterea vânzărilor.

Ziua Mamei (care în SUA se sărbătoreşte în a doua duminică din luna mai) este o altă sărbătoare importantă pentru industria florilor, care, în Columbia, asigură locuri de muncă pentru aproximativ 200.000 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.