Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Culturi de cannabis pe malul râului Ilişua din Bistrița-Năsăud

viataverdeviu.ro
canabis

Culturi de cannabis au fost găsite pe malul râului Ilişua din Bistrița-Năsăud. DIICOT anunță că patru persoane sunt reținute, după ce în locuințele a două dintre ele s-au găsit cantități impresionante de plante, scrie Mediafax.

Polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate din Bistrița Năsăud și Cluj, sub coordonarea DIICOT Bistrița Năsăud au făcut, miercuri, percheziţii la locuinţele a patru persoane cu vârste cuprinse între 30 și 58 de ani, din județele Bistrița-Năsăud și Cluj, suspectate de trafic de droguri de risc.

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2019, unul dintre suspecți a înființat pe malul estic al râului Ilişua din județul Bistrița Năsăud două culturi de plante de cannabis pe care, împreună cu alt suspect din dosar, le-au recoltat parțial și le-au dus acasă.

Citește și: Cod galben de ploi puternice și vânt pentru două județe

La locuințele celor doi au găsite 181 de plante de cannabis în diferite stadii de creștere, reprezentând aproximativ 84 de kilograme de masă verde, aproximativ 40 de kilograme de masă vegetală semiuscată, 1,15 kilograme de masă vegetală uscată și aproximativ 5 kilograme de macerat de cannabis.

De asemenea, au fost găsite un laborator indoor pentru creșterea plantelor de cannabis, o instalație pentru distilarea maceratului de cannabis și obținerea de ulei de cannabis, manuale de utilizare a instalațiilor, un uscător pentru plate de cannabis, cutii de fertilizatori, răsadniță, aparat de vidat și lipit, folii, grindere, telefoane mobile, înscrisuri cu valoare probatorie, precum și suma de 15.000 lei.

În cauză s-a stabilit că, la săvârșirea faptelor au participat și ceilalți doi suspecți din dosar.

Cei patru au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore, pentru trafic de droguri de risc și vor fi prezentați joi Tribunalului Bistrița-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.