Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a ajuns Marian Munteanu candidatul fondatorului SRI, Virgil Măgureanu

Enational.ro
virgil-magureanu

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Marian Munteanu, a explicat, sâmbătă, că intenţia sa de a candida la Preşedinţie în anul 2000, din partea partidului luiVirgil Măgureanu (ex-director SRI și fondatorul serviciului) s-a bazat pe un proiect politic propriu, pe care l-a prezentat mai multor partide mici.

LOVITURĂ DE MĂCIUCĂ PRIMITĂ DE MARIAN MUNTEANU

'În anul 2000 exista riscul să se reia o administraţie de tip Ion Iliescu sau Corneliu Vadim Tudor. Eu mi-am permis să elaborez un proiect politic, oarecum asemănător cu cel al lui Emil Constantinescu (...), semăna oarecum şi cu proiectul actual al dlui Iohannis, adică bazat pe ideea de oprire a unui declin din această corupţie. Am discutat cu câteva partide mici în vremea aceea, partidul dlui Druc, dlui Tabără, dlui Măgureanu. (...) Eu nu cer scuze. Nu aveam încredere (n.r. în Măgureanu), ca dovadă că omul nici nu m-a susţinut. Era o sală întreagă de oameni de la trei partide. Le-am prezentat programul. Oamenii au spus că e un program foarte bun. Bravo! Şi când ne-am retras să discutăm mai departe n-a mai fost bun. Acum ce era să fac? Dacă ei n-au vrut?', a explicat Munteanu, sâmbătă, la Antena 3.

El a precizat că nu a avut niciun fel de colaborare cu Virgil Măgureanu, cu excepţia unor discuţii politice.

'Cu domnul Măgureanu, cu excepţia acelor discuţii politice, (...) n-am avut niciun fel de altă colaborare, de niciun tip. N-aş fi avut cum să am pentru că eu şi domnul Măgureanu suntem din lumi diferite. Măgureanu este un domn care a condus un serviciu important al ţării, un om politic, un om care are un mediu al dânsului, are contactele şi relaţiile dânsului, eu nu fac parte din această lume. Dar asta nu înseamnă că nu ne putem întâlni în anumite situaţii', a arătat Munteanu.

În anul 2000, Partidul Naţional Român, condus de fostul şef al SRI Virgil Măgureanu, l-a desemnat pe Marian Munteanu candidat la preşedinţie. După ce iniţial a acceptat, fostul lider al studenţilor şi-a retras candidatura. După mineriada din 13-15 iunie 1990, atunci când a fost bătut de mineri şi a stat câteva zile în comă, Marian Munteanu îl acuzase pe Virgil Măgureanu de reprimarea violentă a manifestaţiei populare din Piaţa Universităţii.

Vezi si:

Lovitură dură pentru Marian Munteanu

EXCLUSIV Interviu cu istoricul care a scris că Marian Munteanu a traficat arme

EXCLUSIV Marian Munteanu: 'Nu am făcut comerț cu arme'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.