Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a dezvăluit Laura Codruţa Kovesi salariul lui Radu Tudor, de la Antena 3: Cât câștigă vedeta

www.agerpres.ro
radu tudor

Laura Codruţa Kovesi se bate în instanţă cu vedetele Antenei 3. Şefa DNA a dat în judecată postul şi îi acuză de calomnie pe realizatorii emisiunii „Sinteza Zilei“. Kovesi le cere daune morale de sute de mii de lei acestora. Mihai Gâdea, Radu Tudor, Răzvan Savaliuc, Bianca Nae şi analistului Mugur Ciuvică sunt pârâţii de la emisiunea „Sinteza zilei“, din data de 19 iunie 2014.

Citeşte şi: Întâlnire de gradul 0 între Kovesi, Ponta, Udrea și Oprea: Cu cine s-a mai văzut şefa DNA

La acea emisiune s-a spus că şefa DNA ar fi dispus muşamalizarea anchetei în dosarul Bercea Mondial - Mircea Băsescu. Procurorul-şef al DNA a cerut iniţial daune morale pentru calomnie în valoare de 1 milion de lei. Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis că suma este prea mare şi au redus-o la 250.000 de lei. În primă instanţă, Codruţa Koveşi a câştigat procesul.

Şefa DNA face referire şi la veniturile jurnaliştilor de la Antena 3 în argumentaţia sa. Salariul lui Radu Tudor este dat ca exemplu. „Regretabilă este şi încercarea de victimizare sub aspect financiar a apelanţilor, în condiţiile în care s-a demonstrat nivelul încasărilor din publicitate realizate de emisiunile amintite, iar nivelul câştigurilor financiare ale apelanţilor-pârâţi se situează la un nivel superior exagerat în raport cu salariul mediu pe economie în anul 2015, respectiv suma de 1.706 lei. Diverse articole de presă demonstrează cu înscrisuri oficiale (declaraţii de avere) nivelul veniturilor realizate de jurnaliştii postului Antena 3 - exemplu jurnalistul Radu Tudor, pentru care se arată că, din contractele cu Antena 3, a realizat în 2012 - 6.500 euro/lună, în 2013 - 7.000 euro/lună, în 2014 - 8.500 euro/lună, respectiv suma de 37.412 lei/lunar, cu un venit anual de 448.335 lei“. Pentru nivelul anului 2014, există ca sursă a veniturilor lui Radu Tudor chiar declaraţia de avere a soţiei, Irina Raluca Zidaru, angajată la Ministerul Afacerilor Externe. În documentul public, Zidaru a trecut la capitolul din dreptul soţului venituri din drepturi de autor din contractul încheiat cu Antena 3 în valoare de 375.599 de lei", a spus Kovesi, conform adevarul.ro.

Citește și: Va fi cea mai friguroasă iarnă? SECRETUL unei știri false rostogolite peste tot

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.