Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a reușit Rusia să uimească Ucraina

ucraina

Autorităţile ucrainene au constatat luni începerea retragerii trupelor ruse de la frontieră, în urma ordinului dat de preşedintele rus Vladimir Putin cu scopul de a crea condiţii cât mai bune pentru reuniunea pe care o va avea vineri cu omologul său ucrainean Petro Poroşenko.

'Au fost reperate mişcări de retragere a trupelor desfăşurate pe teritoriul rus aproape de graniţa cu Ucraina', a declarat Andrei Lîsenko, purtătorul de cuvânt al Consiliului de securitate naţională şi de apărare al Ucrainei. 'Retragerea unităţilor militare, în special a celor de blindate şi aviaţie, este un proces pozitiv ce va contribui la diminuarea tensiunii în regiune', a adăugat el.

Totuşi, continuă incursiunile 'mercenarilor' instruiţi în Rusia şi care pătrund pe teritoriul ucrainean prin sectoarele de frontieră ce nu se află sub controlul trupelor ucrainene, a ţinut să precizeze oficialul ucrainean, dar el a admis că aceste incursiuni 'nu sunt atât de masive cum erau' înaintea semnării armistiţiului de pe 5 septembrie.

Preşedintele Vladimir Putin a ordonat sâmbătă retragerea în cazărmi a unităţilor militare trimise în timpul verii să efectueze manevre în regiunea Rostov, situată în vecinătatea provinciilor separatiste ucrainene Doneţk şi Lugansk. Potrivit Kremlinului, acest ordin vizează 17.600 de soldaţi.

Ucraina a avertizat mereu că astfel de aplicaţii ale trupelor ruse în apropierea frontierei sale fac parte din strategia de intimidare practicată de Moscova şi constituie în plus o acoperire pentru furnizarea de armament şi combatanţi insurgenţilor proruşi din Doneţk şi Lugansk.

Potrivit unor surse oficiale de la Moscova, citate de cotidianul Kommersant, decizia de retragere a acestor trupe este motivată politic şi răspunde interesului Kremlinului de a pregăti terenul pentru întâlnirea Putin - Poroşenko, programată pentru vineri la Milano, scrie agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.