Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a reușit un fermier irlandez să transforme bălegarul în Bitcoin și să reducă și emisiile de gaze cu efect de seră

Pinterest
vaca vaci

Un fermier de vaci irlandez a găsit o modalitate neobișnuită de a mina Bitcoin. Tom Campbell, care conduce o fermă în comitatul Armagh, Irlanda de Nord, produce energie regenerabilă folosind o metodă numită digestie anaerobă. Aceasta implică descompunerea materialului biodegradabil până la un punct în care creează gaz metan, care poate fi folosit pentru a produce electricitate.

Campbell folosește în principal electricitatea pentru a-și alimenta ferma, dar când există energie în exces care nu poate fi exportată în rețea, o folosește pentru a extrage Bitcoin. Mineritul implică utilizarea calculatoarelor specializate pentru a rezolva ecuații matematice complexe, minerii de succes fiind recompensați cu BTC. Exploatarea Bitcoin necesită multă energie, iar ferma lui Campbell produce până la 700 de kilowați de energie electrică, echivalent cu alimentarea a aproape 12.000 de gospodării, conform cointelegraph.com.

Guvernul irlandez și-a stabilit obiectivul de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 25% până în 2030. Cu toate acestea, sectorul agricol din Irlanda este responsabil pentru peste 35% din aceste emisii, vacile fiind sursa principală. Cu 7,3 milioane de vaci în țară, gestionarea deșeurilor lor într-o manieră ecologică este crucială. Digestia anaerobă este o soluție promițătoare, care poate genera suficientă energie electrică pentru fiecare casă din Irlanda, dacă 41% dintre ferme ar adopta tehnologia. Acest lucru ar putea aduce o contribuție semnificativă la atingerea obiectivelor țării privind emisiile de gaze cu efect de seră.

Decizia lui Campbell de a extrage Bitcoin poate părea neobișnuită, dar are sens din perspectivă economică. Când cererea de rețea este scăzută, minerii pot folosi excesul de energie curată. Făcând acest lucru, Campbell poate vinde excesul de electricitate către rețea ca energie regenerabilă, verde, în timp ce profită de minerit Bitcoin.

 

În timp ce unii fermieri și-au exprimat îngrijorarea că îndeplinirea obiectivelor privind emisiile de gaze cu efect de seră ar putea duce la faliment, abordarea lui Campbell arată că este posibil să se găsească soluții inovatoare care să beneficieze atât de mediu, cât și de profitul fermierului. Pe măsură ce sursele de energie regenerabilă, cum ar fi digestia anaerobă, devin din ce în ce mai populare, mai mulți fermieri ar putea apela la minat Bitcoin în viitor pentru a folosi excesul de energie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.