Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum acționau soldații din 'haita de lupi' a serviciului de protocol: Extrema dreaptă pare să fi cucerit armata și poliția din Germania

WTN Crypto
politie germania

Soldaţi germani au fost excluşi din serviciul de protocol după suspiciuni de agresiuni sexuale şi complicitate cu extrema dreaptă, un fenomen recurent în cadrul forţelor armate ale Germaniei, informează AFP.

Compania, care face parte din prestigiosul batalion de gardă, a fost "retrasă" din serviciul de protocol, care asigură inclusiv primirea de şefi de stat, pentru presupuse fapte comise "într-un context de extremă dreapta", a anunţat vineri un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării german.

Cazul, dezvăluit de săptămânalul Der Spiegel, vizează în mod concret "ritualuri dezgustătoare de iniţiere şi de consum de alcool" şi agresiuni sexuale comise împotriva noilor soldaţi, potrivit acestui purtător de cuvânt, scrie agerpres.ro.

Un martor a afirmat, potrivit Der Spiegel, că în cadrul celei de-a doua companii a batalionului de gardă s-a format un grup de extremă dreapta compus din cel puţin şase soldaţi şi denumit "haita de lupi". Liderul grupului ar fi proferat insulte rasiste împotriva altor soldaţi de origine străină, iar un subofiţer ar fi purtat un tricou cu inscripţia "Sonnenstudio 88", numărul 88 semnificând "Heil Hitler" în mişcarea neonazistă.

Presupusele incidente "'ne ruşinează profund pe toţi", a mai spus purtătorul de cuvânt. Bundeswehr, armata germană, "va epuiza toate posibilităţile legale" pentru "a-i îndepărta pe vinovaţi", denunţaţi de alţi soldaţi.

Această companie face parte din batalionul de gardă, desfăşurat în cadru protocolar sau care asigură apărarea clădirilor de stat.

Apartenenţa soldaţilor, printre care membri ai forţelor speciale, la mişcarea de extremă dreapta radicală îngrijorează de mai multe luni guvernul Angelei Merkel, care vede în terorismul rasist şi antisemitism unele dintre cele mai mari ameninţări.

Astfel, o companie a forţelor speciale KSK a fost dizolvată în 2020. Importante furturi de muniţii au fost constatate atunci în cadrul acesteia şi mai mulţi dintre membrii săi au fost acuzaţi că efectuaseră salutul hitlerist, ilegal, în timpul unei sărbători.

În iunie, un batalion german staţionat în Lituania a fost rechemat după acuzaţii de comportament rasist şi antisemit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.