Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum afli ce ştie Google despre tine

google

Nimic nu se pierde pe internet, nici măcar istoricul căutărilor tale, imaginile postate, comentariile sau întrebările ciudate adresate lui Google. Până când „Dreptul de a fi uitat”, directiva UE menită să le ofere oamenilor posibilitatea să îşi delisteze numele din World Wide Web, va intra în vigoare, poţi afla ce ştie Google despre tine cu ajutorul unui widget lansat de popularul motor de căutare.

Widgetul My Activity le permite utilizatorilor să acceseze istoricul fiecărei căutări, website accesat, locaţii şi preferinţe selectate online în cadrul serviciilor oferite de Google. Cum diferă My Activity de istoria browserului tău? Spre deosebire de posiblitatea de a accesa istoria paginilor web vizitate şi a fişierelor descărcate oferită de un browser, pagina My Activity îţi permite să accesezi fiecare element inputat în serviciile oferite de Google (YouTube, GoogleMaps, Magazinul Play etc.), nu doar paginile web accesate. În plus, vei avea acces la căutările făcute de pe toate dispozitivele pe care le foloseşti: smartphone, tabletă, PC.

Vine TĂVĂLUGUL pentru 'clienții' vechi și noi ai DNA

Mai mult, My Activity include şi un portal dedicat înregistrărilor audio, unde poţi revizui istoricul înregistrărilor de voce pe care le-ai făcut utilizând funcţia de căutare vocală (începand cu iunie 2015). Compania a fost supusă oprobriului din cauza acestei funcţii la sfârşitul lunii trecute, după ce a dezvăluit că înregistrează şi păstrează conversaţiile avute în preajma telefonului mobil. Google justifică păstrarea fişierelor audio motivând necesitatea de a îmbunătăţi programul de recunoaştere a limbii, cât şi a rezultatelor de căutare pe care utilizatorii speră să le obţină.

PREMIERĂ la Haga: O juristă a fost amenințată cu moartea

Dacă simţi că Google începe să devină intruziv, poţi şterge aceste înregistrări, o acţiune pe care orice persoană cu un cont Google o poate realiza. Totuşi, pentru că Google colectează aceste date pentru a-ţi personaliza experienţa de browsing, poţi remarca o descreştere a relevanţei rezultatelor oferite de motorul de căutare şi serviciilor Google pentru interesele tale.

sursa: divahair.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.