Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum afli dacă ești alergic la ambrozie?

Radu Pop
alergie ambrozie sanador

Alergia la ambrozie apare prin activarea sistemului imunitar după expunerea la polenul produs de această buruiană (Ambrosia artemisiifolia). Cu această afecțiune se confruntă foarte mulți oameni, indiferent de vârstă. Efectele neplăcute ale acestui tip de alergie sunt resimțite din plin în cea de-a doua parte a verii, dar și în prima parte a toamnei. Ambrozia este o plantă sălbatică care crește aproape peste tot, în orice regiune, particulele sale de polen (care produc reacția alergică) fiind împrăștiate în aer de vânt.

Manifestările alergiei la ambrozie pot fi ușor confundate cu simptome ale altor afecțiuni respiratorii. Cel mai frecvent, apare rinita alergică, manifestată prin strănut, prurit nazal, nas înfundat, rinoree, dureri de cap, mâncărime și lăcrimare a ochilor. În cazul unor forme medii sau severe de alergie, calitatea vieții persoanelor afectate poate avea de suferit.

Pentru un diagnostic corect, este necesară identificarea tipului de alergen responsabil de declanșarea răspunsului imun anormal. În vederea unui diagnostic precis, prezentarea la medicul alergolog chiar de la apariția primelor semne și simptome este esențială. În cazul persoanelor care se știu deja cu o astfel de alergie, o vizită la medicul alergolog înainte de debutul sezonului de alergii le poate ajuta să se pregătească pentru a trece mai ușor peste perioada critică, prin recomandări și tratamente simptomatice sau tratamente de desensibilizare.

Diagnosticul alergiei la ambrozie se pune în urma unei anamneze amănunțite și a analizării istoricului medical și are la bază câteva teste, prin intermediul cărora se stabilește cu exactitate alergenul.

Cel mai des tip de test utilizat în practica clinică în vederea identificării diferitelor alergii este testul cutanat prick. Acesta se realizează prin introducerea în piele a unei mici cantități de alergen, pentru a măsura astfel reactivitatea organismului. Pe lângă testul cutanat prick, medicul alergolog poate recomanda și efectuarea unor teste alergologice suplimentare, dar și a unor analize de laborator din sânge. Acestea din urmă au rolul de a determina nivelul de imunoglobulină E, principalul marker al reacțiilor alergice.

SANADOR dispune de un laborator performant, în cadrul căruia pot fi efectuate analize alergologice și imunologice complexe. De asemenea, asigură persoanelor alergice testări specifice în vederea identificării alergenilor implicați și pentru stabilirea diagnosticului precis.

Echipa de medici alergologi de la SANADOR, cu o vastă experiență în domeniu, asigură pacienților consultații competente și le oferă acestora opțiuni terapeutice care să îi ajute să țină cât mai bine sub control manifestările alergice. Pentru a beneficia de un diagnostic corect al alergiilor, cu efectuarea tuturor investigațiilor necesare, dar și de tratamentul complet, modern și personalizat al alergiei la ambrozie, consultă medicul alergolog!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.