Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum au schimbat România vizitele celor doi Papi: Papa Ioan Paul al II-lea și Papa Francisc / VIDEO

ionela nastase
Invitat “La cină”, cu Ionela Năstase și Adi Hădean, preotul Francisc Doboș a vorbit despre pasiunile sale, dar si despre credinta in Dumnezeu si despre schimbările din societate. Părintele a spus cum ne-a schimbat pe noi, ca români, vizitele celor doi Papi: Papa Ioan Paul al II-lea și Papa Francisc.
“M-au schimbat pe mine pentru că m-au făcut mândru! Îmi aduc aminte momentul vizitei Papei Ioan Paul al II-lea; 7-9 Mai, 1999. Am venit de la Roma, studiam la Roma, și îmi aduc aminte cum era România, cum eram noi românii, cum eram priviți în Occident. Mai suntem, încă, o țară de mâna a treia. Ei, când te privește cineva important, nu mai stai ca un servitor. “Românie, gradina Maicii Domnului” - acestea au cuvintele la acea vizită importantă.” - a spus preotul Francisc Doboș la Digi 24.

Alexandru Rafila RECUNOAȘTE: 'E greu de utilizat masca pe plajă'

Preotul catolic și-a spus „La cină” și părerea despre filmul The Two Popes, Cei doi Papi.
“Mi-a plăcut foarte mult filmul “Cei doi Papi”, de acolo reiese toată această simpatie față de Papa Francisc, i se face o mică nedreptate, sau poate mai multă, Papei Benedict pentru că se polarizează ca să faci un film artistic. Nu este neapărat istoric, nu este un film documentar, eu îl recomand, e un film frumos, bine făcut, cu multe detalii. Sunt elemente acolo, pentru cine cunoaște Vaticanul, sunt inexactități oarecum pe acolo, în film. Dar dincolo de toate acestea e un film frumos pentru că îi provoacă pe cei care privesc la o profunzime, la o profunzime a vieții lor. Dincolo de acea polarizare, ca și cum Papa Benedict ar fi fost agățat de Putere îinainte și ar fi fost această mică luptă între ei. Ceea ce nu este adevărat! Papa Benedict este unul dintre cei mai smeriți oameni pe care i-am cunoscut, dar de o smerenie care nu trecea ecranul, de aceea nu a fost neapărat iubit de presă” - a spus părintele în emisiunea La cină.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.