Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum au vrut procurorii să îl salveze pe denunțătorul lui Cătălin Cherecheș

facebook.com
Catalin Chereches

Protocoale dintre SRI și Parchetul General au făcut victime celebre în politică! Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, are un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA Cluj construit pe denunțul lui Cristian Șpan, fost director al unui club sportiv din Baia Mare, scrie news.ro.

Cristian Șpan are o istorie interesantă în câmpul infracțional. Atât de interesantă, că procurorii au vrut să îl scape de un dosar penal, care l-ar fi putut băga în pușcărie. El a fost condamnat în anul 2014, de Judecătoria Baia Mare și Curtea de Apel Cluj la o pedeapsă de opt luni, cu suspendare, și un termen de încercare de doi ani și opt luni, după ce a fost prins de polițiști în timp ce conducea un autovehicul, pentru care nu avea categoria prevăzută de legislația rutieră.

Citește și: SURSE Toți salariații din România sunt vizați! Ce se întâmplă cu creșterea salarială pregătită de Olguța Vasilescu

Tot Șpan a fost prins din nou, la data de 5 iunie 2016, în timp ce conducea o motocicletă, fără a avea un permis valabil pentru această categorie. Procurorii de la Baia Mare au deschis un dosar penal și culmea, au dispus prin Ordonanța 2380/P/2016 din data de 23 octombrie 2017, renunțarea la urmărire penală, deși exista un termen de încercare care era activ la momentul producerii celei de-a doua infracțiuni. Dacă ar fi fost găsit vinovat și condamnat, denunțătorul lui Cherecheș ar fi ajuns la închisoare, pentru că se ridica suspendarea primei pedepse de opt luni.

Numai că Judecătoria Baia Mare a decis că procurorii au comis un abuz în momentul în care au decis să renunțe la urmărirea penală. ”Rezultă așadar că persoana intimatului și conduita avută de acesta anterior comiterii faptei nu îndreptățește aplicarea soluției renunțării la urmărirea penală, acesta perseverând în comiterea de infracțiuni îndreptate împotriva regulior ce asigură regimul rutier, fiind condamnat anterior pentru același tip de fapte. Pe de altă parte, judecătorul de cameră preliminară are în vedere și atitudinea intimatului după comiterea faptei, acesta nerecunoscând săvârșirea infracțiunii reținute în sarcina sa”, se arată în sentința prin care ordonanța de renunțare la urmărirea penală a fost desființată, urmând ca dosarul să fie redeschis, mai scrie sursa citată.

Citește și: S-a situat din nou pe locul 1! Lovitură pentru Pro TV și Kanal D .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.