Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum funcționează cel mai bun tratament pentru durerile de spate

Shutterstock
dureri spate

Durerea de spate este o condiție comună, care poate avea numeroase cauze, printre care o postură greșită, efortul excesiv, stresul constant de la serviciu sau de acasă ori lipsa anumitor exerciții. Pentru un număr considerabil de pacienți, simptomele sunt cronice, ceea ce înseamnă că durerile țin mai mult timp sau apar în mod repetat. Cu toate acestea, portul și terapia prin exerciții fizice, atunci când sunt efectuate în mod corespunzător, pot oferi ameliorare, anunță descopera.ro.

Fizioterapia, precum și exercițiile de căpătare a stabilității, sunt opțiunile clasice pentru tratarea durerilor de spate. O meta-analiză recentă, publicată de Universitatea Goethe din Frankfurt, a dezvăluit noi perspective.

Cercetătorii au descoperit în cadrul studiului, care a inclus 10.000 de persoane din întreaga lume, că durerile de spate au fost mai bine ameliorate prin tratament individualizat decât prin terapia clasică.

Cum funcționează tratamentul individualizat pentru durerile de spate?

Tratamentul individualizat se referă la un fel de antrenament personal în care terapeuții vizează cu precizie nevoile și potențialul fiecărui pacient și colaborează cu acesta pentru a alege cursul tratamentului.

Rata de succes pentru ameliorarea durerilor de spate a fost cu 38% mai mare decât în cazul terapiei convenționale, la pacienții implicați în studiu.

„Efortul mai mare, necesar pentru tratamentul individual merită, deoarece pacienții beneficiază de ceva mai profund, important din punct de vedere clinic”, a explicat autorul principal, dr. Johannes Fleckenstein de la Institutul de Științe Sportive de la Universitatea Goethe din Frankfurt.

Tratamentele fizice și terapia cognitiv-comportamentală, un succes în tratarea durerilor de spate

Echipa de cercetare din Frankfurt a comparat tratamentul individualizat și metodele de ameliorare standard cu o a treia metodă de reducere a durerii. Astfel, ei au combinat metodele de tratament standard și pe cele individualizate cu terapia cognitiv-comportamentală (CBT).

Terapia CBT este un tip de terapie prin conversație și se bazează pe presupunerea că gândurile și comportamentele negative din jurul durerii tind să o exacerbeze. Prin CBT, pacienții cu dureri de spate învață să schimbe modul în care o gestionează.

În felul acesta, pacienții cu dureri lombare învață să nu se mai teamă în timp ce se mișcă, dar învață și tactici prin care să facă față durerii. Analiza datelor a evidențiat că, atunci când o abordare individualizată și CBT au fost combinate, rata de succes în ceea ce privește ameliorarea durerii a fost cu un procent impresionant de 84% mai mare decât în cazul tratamentului standard. Terapia combinată, numită și terapie multimodală, a condus astfel la cel mai bun rezultat, potrivit SciTechDaily.

Fleckenstein vede în acest studiu „un apel urgent la politica de sănătate publică” pentru a promova terapiile combinate atât în ceea ce privește îngrijirea pacienților, cât și remunerarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.