Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum îşi împart liberalii organizaţiile din Bucureşti

pnl

Adevarul:

Liberalii nu reuşesc să ajungă la un consens în ceea ce priveşte conducerea cea mai potrivită pentru şefia organizaţiei Capitalei şi pentru sectoare, acolo unde încearcă împăcarea fiecărei tabere, atât a foştilor PDL-işti, cât şi a vechilor liberali, prin numirea a câte trei oameni din fiecare tabără.
Conducerea PNL a anunţat luni că o decizie privind şefia organizaţiei de la Capitală, precum şi la sectoare, va fi luată săptămâna viitoare...
În ceea ce priveşte preluarea conducerii la Capitală, lucrurile sunt aproape tranşate, europarlamentarul Cristian Buşoi fiind aproape sigur viitorul preşedinte, după refuzul lui Gheorghe Piperea şi tergiversarea numirii Adrianei Săftoiu, o persoană susţinută de Vasile Blaga, au precizat surse politice pentru „Adevărul“. O singură problemă rămâne în ceea ce-l priveşte pe Buşoi: acesta a venit cu ideea unor alegeri interne pentru desemnarea şefilor de la sectoare, lucru neagreat de conducerea liberală.
„Nici nu au vrut să ia în seamă la ultimele discuţii propunerile venite din partea lui Buşoi“, au declarat surse din conducerea PNL pentru „Adevărul“. În aceste condiţii, în PNL rămâne deschis acelaşi drum al numirilor făcute de centru, din nou cei doi copreşedinţi vrând să aibă împărţite echitabil şefiile la sectoare.
Trei din fostul PDL, trei din vechiul PNL
La Sectorul 1 cele mai mari şanse are să fie deputatul Ovidiu Raţchi (membru provenit din PNL-ul vechi), candidatul din Bucureşti care a scos cel mai bun scor la alegerile din 5 iunie. Funcţia de şef la acest sector mai era vizată şi de deputatul Cezar Preda, dar până la urmă acesta a fost trimis să se ocupe de organizaţia de Dâmboviţa. La Sectorul 2, Anca Boagiu, apropiată a lui Vasile Blaga, are prima şansă, însă pretenţii pentru această funcţie a emis fostul candidat pentru Primăria de sector Dan Cristian Popescu, cel care a confirmat pentru „Adevărul“ că sigur s-ar înscrie şi în cursa internă dacă se vor face alegeri.
Sectorul 3 e unul problematic, fiind înregistrate de fiecare data scoruri slabe de PNL. Liderul deputaţilor, Eugen Nicolăescu (vechiul PNL), e de acord să se ocupe de această organizaţie. Pe de altă parte, şefia de la organizaţia Sectorului 4 e promisă vechiului PDL, numele vehiculate fiind Adriana Săftoiu şi Marius Rogin, Săftoiu având prima şansă. Contactată de „Adevărul“ pentru a confirma sau infirma preluarea organizaţiei PNL Sector 4, reprezentanta PNL nu a răspuns.
La Sectorul 5, liberalii vor merge tot varianta Cristian Olteanu sau pe o persoană apropiată de acesta, în timp ce la Sectorul 6, cel mai probabil persoana desemnată va fi Alex Coita. Acesta din urmă vine pe filiera fostului PDL, în trecut fiind consilier pentru afaceri externe şi europene al Robertei Anastase în perioada în care aceasta conducea Camera Deputaţilor.

Ziarul Financiar:

Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi (CNADNR) a avut cheltuieli pentru proiectele de autostrăzi de 152 de milioane de lei pe primele cinci luni ale anului, comparativ cu o prevedere bugetară anuală în valoare de 1,8 miliarde de lei, se arată într-un răspuns dat Ziarului Financiar privind situaţia investiţiilor în infrastructură.
Informaţii privind foarte slaba execuţie a programului de autostrăzi în vigoare au apărut încă de acum o lună, iar la începutul acestei săptămâni dezastrul a fost confirmat prin demiterea ministrului transporturilor Dan Costescu. De asemenea, CNADNR stă foarte prost şi la semnarea de noi contracte: pentru 2016 este prevăzută semnarea a doar 34 km noi de autostradă.
Jumătate din bugetul CNADNR de 4,4 miliarde de lei pe an este alocată pentru autostrăzi, însă din cauza unor obstacole birocratice şi a dezorganizării din cadrul celei mai neperformate instituţii din România, CNADNR, lucrările stagnează sau sunt amânate an după an.
Din suma plătită de 152 de milioane de lei pe primele cinci luni, 109 milioane de lei au fost alocate pentru Autostrada Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, 34 de milioane pentru Autostrada Timişoara –  Lugoj, iar pentru Bucureşti – Braşov s-au plătit 2,8 milioane lei.
Niciun leu nu a fost alocat pentru investiţii în autostrăzi în Moldova sau Muntenia, toţi banii mergând în Transilvania şi Banat.
CNADNR stă prost şi la semnarea de noi contracte pentru autostrăzi care să fie construite şi livrate în anii următori. Astfel, în 2016 sunt prevăzute a fi semnate contracte doar pentru 34 de kilometri de autostradă. Un contract pentru proiectare şi execuţie a unui lot de 18 kilometri Iernut – Cheţani pe secţiunea Ogra – Câmpia Turzii din cadrul Autostrăzii Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea.
Celălalt contract a fost semnat pentru proiectare şi execuţie a unui tronson de 17 kilometri între Cluj Vest (Gilău) – şi Mihăieşti, de asemenea pe traseul Autostrăzii Braşov – Târgu Mureş - Cluj – Oradea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.