Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum ne protejăm câinii de sunetul petardelor în noaptea de Revelion. Câteva trucuri

smartradio.ro
caine catelus veterinar caini

Animalele de companie se pregătesc de o noapte...de coşmar. Totul, din cauza petardelor şi a artificiilor care le pot afecta destul de grav. Specialiştii le recomandă stăpânilor câteva trucuri, pentru a le diminua spaima din aceasta perioadă.

O noapte de război. Aşa ar putea resimţi câinii, pisicile, dar şi păsările sărbătoarea dintre ani, care va fi cu siguranţă presărată cu multe pocnitori şi artificii.

Anual, mii de necuvântătoare sunt traumatizate de zgomotele puternice, iar pentru multe dintre ele, evenimentul le-ar putea fi fatal.

„Sunt găsite moarte în casă sau fac crize de anxietate sau atacuri de epilepsie care durează o jumătate de oră şi se soldează, din păcate, cu deces. Foarte multe cazuri de pisici care au fugit din curte de speriate, au fost găsite fie lovite de maşină, fie la zeci de kilometri de casă”, susține Ioana Dalea, medic veterinar, potrivit observatornews.ro.

„Ar trebui să îi pregătească înainte de sărbători, cu o lună, o lună şi cu o desensibilizare. Adică cu sunete înregistrate pe CD, puse la intensitate micuţa, în timp, lăsate tot mai tare. Să îi ducă în casă lânga ei, să îi liniştească pentru ca simpla noastră prezenţă îi va linişti”,  recomandă Dacian Ilieș, dresor.

Cei mai mulţi dintre proprietari de animale sustin că își petrec trecerea dintre ani având grijă de ele.

Cei care văd pe străzi un câine rătăcit sunt rugaţi să îl însoţească până la primul cabinet veterinar, unde îi poate fi citit cipul, gratuit şi astfel poate ajunge înapoi la stâpânul lui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.