Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum putea evita România blocajul Schengen: soluția unui fost comisar european

Shengen Visa
Nu schengen

România ar fi trebuit să solicite vot separat de Bulgaria, această zi fiind una nefastă pentru români, pe care nu o merită, a afirmat joi europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, informează Agerpres.

Vezi și: ALERTĂ - România a ratat intrarea în Schengen. Cine a votat contra în Consiliul JAI (surse)

"Austria şi Olanda au votat împotriva aderării României şi Bulgariei în spaţiul Schengen. Reprezentantul Olandei a explicat că ţara sa consideră Bulgaria nepregătită. Austria s-a opus în mod deschis aderării României. Este trist pentru România, care ar fi trebuit - în opinia mea - să solicite vot separat pentru România şi Bulgaria. Mai avem speranţa Consiliului Uniunii Europene din 15 decembrie", a scris eurodeputata pe Facebook.

Vezi și: Comisarul European de Afaceri interne, promisiune pentru România după blocajul în Schengen: 'Fac din asta prioritatea mandatului meu!'

Potrivit fostului comisar european, "se cuvine, totuşi, să mulţumim Preşedinţiei Cehe a Uniunii Europene, care ne-a sprijinit foarte mult în ultimele şase luni". "Preşedinţia Suediei, care începe de la 1 ianuarie, nu intenţionează să mai pună pe agenda Preşedinţiei sale acest subiect. Apoi, de la 1 iulie 2023, ne poate reveni speranţa, pe timpul Preşedinţiei spaniole a Uniunii Europene, care susţine pe deplin intrarea României în spaţiul Schengen. Drept consecinţă, accesul nostru este blocat pentru moment. O zi nefastă pentru România, pe care românii nu o merită", a mai scris Corina Creţu, membră a Pro România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.