Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum raspunde ministrul german dupa GAFA incredibila de la MAE

Ministrul de Externe german, Frank-Walter Steinmeier, i-a transmis omologului român, Bogdan Aurescu, că nu apreciază că situația creată în legătura cu broșura elaborată de AGERPRES este de natură să producă vreun efect sau să creeze vreo problemă în relațiile bilaterale, până la semnalarea acesteia de către ministrul român ea nefiind remarcată, precizează MAE, într-un comunicat de presa.

''În contextul aniversării în anul în curs a 135 ani de relații diplomatice între România și Germania, AGERPRES a inițiat editarea unei broșuri, conținând imagini și articole de arhivă realizate de Agenția Națională de Presă despre relațiile bilaterale româno-germane. Dintr-o regretabilă eroare tehnică, exclusiv pe coperta broșurii, tipărită într-un singur exemplar pus la dispoziția MAE în această dimineață, a fost imprimat conturul hărților României și Franței, aceasta din urmă fiind acoperită de steagul Germaniei. Ministerul Afacerilor Externe s-a sesizat și a semnalat eroarea în cauză, aceasta urmând a fi corectată în cel mai scurt timp de către agenția AGERPRES în varianta tipărită'', arată MAE.

Citeste si: GAFĂ de proporții la MAE: gest ofensator pentru Ministrul de Externe al Germaniei/UPDATE:Reacția MAE

Potrivit MAE, ministrul de Externe român a transmis direct omologului german regretul profund pentru această situație.

''Cu ocazia prezenței celor doi oficiali la Sibiu, în cadrul celei de-a doua părți a vizitei ministrului german de Externe, ministrul de Externe român a transmis direct omologului german regretul profund pentru această situație. Ministrul de Externe german i-a transmis omologului român că nu apreciază că situația în cauză este de natură să producă vreun efect sau să creeze vreo problemă în relațiile bilaterale, până la semnalarea acesteia de către omologul român ea nefiind remarcată. A mulțumit din nou părții române pentru atmosfera foarte bună a vizitei și pentru substanța discuțiilor'', menționează sursa citată.

Agerpres

sursa foto: Adevarul.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.