Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum s-a ajuns la Congres PMP?!

Traian Basescu PMP Iasi (foto Dan Luca) (20)

Astăzi se încheie una dintre cele mai ciudate povești din ultima perioadă. Totul a început de la PMP, după care Traian Băsescu a devenit disponibil și a aderat, s-a continuat cu schimbarea la față a PMP în MP, congres MP, Băsescu președinte MP, refuzul instanței de a înregistra MP, revenirea la PMP, nou congres PMP.

Mihai Țâbuleac, secretar general PMP declara în urmă cu câteva zile următoarele:

„A trebuit să convocăm un extraordinar, care se va desfăşura duminică, la Palatul Parlamentului. Acest congres are ca scop efectuarea actualizărilor în structurile de conducere ale PMP, având în vedere că cererea noastră de menţiuni, care se referea şi la acest lucru, a fost respinsă. E o formalitate pe care trebuie să o îndeplinim pentru a fi în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Trebuie să luăm aceste decizii”, a declarat Țâbuleac pentru Agerpres.

Aici intervine o întrebare pe care cred că nu cred că am văzut-o pusă sau dacă acest lucru s-a întâmplat, sigur nu am văzut răspunzându-se la ea:

Care este/sunt motivul/motivele pentru care Partidul Mișcarea Populară nu mai răspundea cerințelor și s-a cerut crearea altuia și anume Mișcarea Populară? Și mai mult decât atât, plecând de la premisa că PMP nu era bun și trebuia neapărat ca numele partidului să fie MP, de ce s-a ales varianta înființării unui nou partid, când se putea modifica numele celui vechi?

  • Dacă se considera că PMP are o imagine dezastruoasă și era nevoie de un rebranding, ce fel de facelift e ăsta în care lași în spate Partidul Mișcarea Populară pentru a te înscrie în ... Mișcarea Populară?
  • Dacă se voia lăsarea în spate a unor „indezirabili” de ce să alegi varianta „pe sub masă”? Putem presupune că dacă acesta era scopul, acei indezirabili ar fi putând oricând să „facă scandal” și astfel „să nu dea bine” în presă. Ori, dacă te separai de acele persoane în mod public, nici nu riscai să ți se pună eticheta de laș (pentru că ai încercat să te separi de ei printr-un artificiu) la fel cum nu riscai nici problemele juridice cu care în cele din urmă te-ai ales (de a nu fi acceptată înregistrarea MP).
  • Gurile rele spun că Traian Băsescu voia să fie membru fondator în partidul pe care îl conduce și cum acest lucru nu putea fi posibil în cazul PMP, iată că a luat naștere (mă rog, trebuia să ia naștere) MP.

Oricare ar fi fost motivul pentru care s-a dorit renunțarea la PMP și apariția MP, lipsa oricăror explicații vizavi de acest lucru facilitează apariția speculațiilor, iar speculațiile cu greu pot face bine persoanei care se află în mijlocul lor. Iar ca fost președinte al României, care a reușit într-o bună măsură să mențină atenția publică îndreptată asupra lui prin a avea opinii despre aproape orice, să nu ai explicații sau lămuriri exact pe subiectul pe care ești cel mai în măsură să le oferi, reprezintă un calcul greșit, cel puțin în materie de comunicare. Iar dacă declari că pur și simplu nu-ți place numele PMP, dar îți place MP, asta nu prea sună a explicație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.