Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum s-a întors în primărie un edil care și-a pierdut mandatul din cauza unei condamnări

primar-ionescu-homocea

Neculai Ionescu, fostul primar al comunei Homcea, județul Vrancea, a rămas fără mandat în urma unei condamnări la 10 luni de închisoare cu suspendare pentru instigare la fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Ulterior, acesta a revenit în primărie pe post de consilier personal al primarului interimar.

Membru PNL, Ionescu a ocupat funcția de primar al comunei Homcea din 2004 până pe 26 ianuarie 2016, când prefectul Județului Vrancea a emis un ordin de încetare a mandatului său. Primar interimar a devenit Cristian Radeș, de asemenea liberal. Nici acesta nu are un cazier curat, în anul 2014 fiind condamnat la închisoare cu suspendare, după ce împreună cu alte persoane a furat gazolină de la OMV pe care au vândut-o ulterior.

Fostul edil al comunei Homcea, în momentul de față consilier personal al primarului interimar, a declarat că dosarul său a fost unul politic, atacând totodată ordinul prefectului de a fi destituit din funcție.

„Am atacat în instanţă ordinul prefectului şi totodată am cerut revizuirea în sentinţa de condamnare. Am termen pe 14 februarie şi cred eu că dosarul va fi rejudecat de la zero. Cei de la Curtea de Apel Galaţi nu au administrat toate probele. A fost un dosar eminamente politic şi imaginea mea are de suferit”, a declarat fostul primar Neculai Ionescu, citat de Adevărul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.