Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum să îți faci prieteni și să câștige alegeri în rural

mediul rural

Să spunem că sunteți politician(ă) tânăr(ă) sau relativ tânăr(ă), neexperimentat(ă) sau relativ neexperimentat(ă) și doriți să deveniți primar sau consilier local în comuna de domiciliu. Nu aveți în spate un partid mare ci doar o mână de oameni pe care vă puteți baza. Adevărul că nu știți prea multe nici despre ce se întâmplă în comună. Deși locuiți acolo, activitatea dvs, sub o formă sau alta, se desfășoară în altă parte.

Se poate face ceva? Se poate!

În primul rând puteți să începeți de sâmbătă. Sâmbăta asta. Vă sculați, vă spălați, mâncați, vă sărutați jumătatea mai bună sau câinele, luați o sticlă de apă și ieșiți afară să vă vedeți cu restul membrilor de partid. Împreună, bateți la prima poartă pe stânga și spuneți:

Bună ziua, noi suntem de la partidul/ mișcarea/ platforma/ jamahiriya X. Am dori să cunoaștem mai bine problemele dumneavoastră.

Sau ceva asemănător, nimeni nu se așteaptă să păreți adecvat din prima încercare. În discuții, încercați să țineți firul pe probleme concrete și locale. După câteva zile de vizită o să începeți să aveți o primă idee generală asupra unei liste de probleme. Scrieți-o pe o foaie și de acum încolo faceți, cum se spune în sociologie, interviuri semistructurate. Adică, lăsați lumea să spună ce vrea dar aveți grijă și să verificați dacă sunt sau nu preocupați de problemele de pe foaia dumneavoastră. După ce ați vizitat un număr de străzi și începeți să simțiți că nu mai aflați nimic nou schimbați mediul. Dacă ați început în centru mergeți spre periferie. Dacă ați început în satul unde locuiți mergeți în alt sat. Pe măsură ce vizitați zone diferite ajustați lista de probleme.

Lucrurile acestea trebuie făcute cu oarecare socoteală. Atâtea zile, a atâtea case. Și este important să vă țineți de program deoarece, dacă nu, lumea va afla și va începe să facă judecăți negative privind capacitățile dumneavoastră administrative. Cum judec eu MRI că nu e în stare să își facă un branding clar, la fel vă vor judeca pe dumneavoastră bătrânii și bătrânele din localitate că nu țineți un program.

Dar dacă este concert Maroon 5 la 12:00?, ați putea întreba.
Dacă este concert Maroon 5 mergeți pe teren ca de obicei.
Dar jumătatea mai bună lucrează la o agenție și a obținut bilete gratuite la concert...
Este o oportunitate excelentă de arătat cum dvs faceți altfel de politică. Luați biletele și faceți-le cadou cuiva din comună. Pentru că – se știe – în organizația dumneavoastră dacă este sâmbătă este muncă de teren.
Și concediul meu?
Planificat frumos din timp ca un om care dorește să obțină încrederea cetățenilor.

De la un anumit punct încolo puteți, ba chiar trebuie, să începeți să propuneți soluții nu doar să scrieți probleme pe o foaie. Observați reacția oamenilor la soluțiile dumneavoastră și, acolo unde este cazul, ajustați.

După ce ați parcurs toate zonele relevante și ați identificat, sper, toate problemele majore, puteți lua o pauză de la munca de pe teren. Centralizați informația, hotărâți cum vă poziționați organizația față de probleme, scrieți soluțiile într-un document, luați un concediu, mergeți la Maroon 5.

Ce ați realizat până acum prin vizitele acestea?

În primul rând, ați învățat să faceți politică și să vorbiți cu oamenii. Dacă ați rezistat până acum, atunci înseamnă că ați învățat cum să reacționați atunci când sunteți pus față în față cu oamenii, să vă depășiți tracul, să gestionați o întrebare contondentă și să vă faceți înțeles. Calități politice importante, fără îndoială.

Apoi, ați construit o organizație. Oamenii care s-au plimbat cu dumneavoastră în toate aceste weekenduri pe ulițe sunt oamenii care vor lipi afișe, care vor cunoaște problemele sătenilor și care vor păzi secțiile de votare.

De altfel, sper, în acest timp organizația inițială a devenit ceva mai mare atrăgând noi recruți impresionați de forța de muncă și deschiderea de care dați dovadă.

În sfârșit, dare deloc mai puțin important, ați câștigat notorietate.

Aveți, așadar, experiență, notorietate și organizație. Vă puteți bate de la egal la egal cu oricine din comuna dumneavoastră.

Ba chiar mai mult. Un avantaj subtil al strategiei revoluționare de a sta de vorbă cu oamenii este că puteți învăța din propriile greșeli. Toată lumea învață din greșeli dar mulți politicieni învață abia în campania electorală sau nici atunci. Dumneavoastră veți avea timp să faceți greșeli înainte, să le corectați și, cu puțin noroc, chiar să fiți iertați pentru ele. Ca în Ziua cârtiței, în fiecare zi veți fi avut ocazia să fiți un politician mai bun. Sau poate să descoperiți că nu vă place și să lăsați pe alții în loc.

Buun. Mai departe. Până la alegeri, vedeți dacă puteți fi cu ceva de folos. O consultanță pentru cineva care are probleme cu Primăria, o petiție la Avocatul Poporului, poate doar o discuție politică relaxată în cârciumă. Nimeni nu așteaptă în această fază miracole.

Apoi, cu niște luni înainte de alegeri... vă sculați, vă spălați, mâncați, vă sărutați jumătatea mai bună sau câinele, luați o sticlă de apă și ieșiți afară să vă vedeți cu restul membrilor de partid. Împreună bateți la prima poartă pe stânga și spuneți:

Bună ziua, noi suntem de la partidul/ mișcarea/ platforma/ jamahirya X. Am dori să vă prezentăm ideile noastre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.