Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum se împarte România?

geograph.org.uk

În multe localități din România primarii aflați în funcție vor câștiga alegerile de duminică. Știm cu toții că acesta este efectul, în mare măsură, al legii electorale care prevede votul într-un singur tur. A fost un avantaj pe care și l-au creat partidele mari, în ciuda partidelor mai mici care se văd astfel într-o luptă inegală.

Vezi și: METODE de FRAUDĂ electorală: 'șmecheria Maradona' sau 'cămașa albastră'

După cum se vede și pe harta atașată în prognoza realizată de Echipa ȘtiripeSurse-PoliticScan, România se împarte între roșu și galben. Ardealul, Banatul rămân în zona de influență PNL, chiar dacă în două cazuri (Brașov și Târgu Mureș) candidații cu prima șansă candidează independent. În aceste regiuni, liberalii au prima șansă să recâștige orașele mari, capitalele reședință de județ.

Moldova este împărțită în două. Liberalii vor păstra județele pe care le-au câștigat în anii trecuți, în special în Moldova de nord, iar PSD va recâștiga Moldova de sud, care într-adevăr e și mai puțin dezvoltată cu o rată mai mare a șomajului și cu un venit mai scăzut pe cap de locuitor. Iașiul, capitala Moldovei, pare că va fi recâștigat de PSD, nu atât liderilor săi, cât mai degrabă fărâmițării votului dreptei.

Muntenia va rămâne sub dominația PSD, în proporție covârșitoare, iar Oltenia de asemenea va fi patronată de social democrați. Bazinele tradiționale se păstrează, singura surpriză ar putea apărea la Slatina.

Bucureștiul va fi condus de PSD care va avea cel mai probabil Primăria Generală, dar și mai mulți primari de sector.

Capitala României, cel mai bogat oraș din țară, cel mai dezvoltat, dar și cel mai mare va fi administrat de către un Primar General, care acum va fi oficial social democrat. Sorin Oprescu a câștigat mandatul ca independent, dar puternic susținut de PSD, în primul mandat și mai apoi de USL.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.