Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum se pot evita infecțiile intraspitalicești, mai ales după operații

Spitalul Sfantul Sava
Spitalul Sfantul Sava

Internarea în spital pentru intervenții chirurgicale, cu răni severe suferite în urma unor accidente, arsuri, aduce de multe ori inconvenientul infectării pacienților cu germeni intraspitalicești, cu precădere în cazul celor care au sistemul imunitar deficitar.

În spitale, virușii, bacteriile, pot fi transmise ușor de la un pacient la altul, prin simpla atingere a suprafețelor sau prin circularea aerului. Spre deosebire de germenii care cauzează infecțiile comunitare, adică cele din comunitatea în care trăim, în cazul infecțiilor intraspitalicești, agenții care le provoacă sunt mai agresivi și mai rezistenți la antibiotice, rezistență dezvoltată în timp tocmai din cauza faptului că vin în contact permanent cu medicamente și soluții de curățare puternice. Nu doar țara noastră se confruntă cu asemenea situații. Un studiu din SUA arată că, anual, 1.7 milioane de pacienți americani sunt infectați în timpul internării în spitale, iar 100.000 dintre acești pacienți își pierd viața.

Spitalele publice sunt suprasolicitate, vechi, multe neavând condițiile internării în saloane cu 2-3 paturi, astfel încât să fie evitat contactul între mai mulți pacienți. Din cauza fluxului mare de pacienți, nu există nici posibilitatea dezinfectării eficientizate la maximum după fiecare externare, întrucât este nevoie ca patul eliberat să fie cât mai repede ocupat de un alt pacient.

content-image

În aceste condiții, recomandat ar fi ca șederea în spital să fie cât mai scurtă. După intervențiile chirurgicale suferite, pacienții să fie externați cât mai curând, dat fiind că riscul infectării intraspitalicești survine începând cu a 48-a oră de la internare.

Spitalele noi, construite în ultimii ani, prezintă riscuri mici de infectare, deoarece acestea respectă normele europene privind circuitul intraspitalicesc, saloanele sunt create pentru îngrijirea a 2 sau 3 pacienți, cel mult.

În cazul Spitalului de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative Sfântul Sava, pacienții sunt transferați cu ambulanța proprie de la spitalele unde au suferit operațiile. Centrul medical este construit de la zero. A intrat în circuitul medical, cu toate avizele necesare și respectând standarde europene de confort și îngrijire, în urmă cu patru ani. Aici ajung pacienți cu afecțiuni neurologice, cardiace, pulmonare, ortopedice, dintre cele mai complexe și unele foarte grave, inclusiv în faze terminale. Cu toate acestea, spitalul este recunoscut pentru cele mai bune rezultate obținute în recuperarea medicală de orice natură.

content-image

Spitalul Sfântul Sava deține o secție specializată în monitorizare permanentă a funcțiilor vitale, în regim de terapie intensivă, cu 18 paturi. Secția este conectată la rețeaua proprie de oxigen medicinal, iar pacienții sunt supravegheați 24h/24, inclusiv prin sistemul intern video, astfel încât în orice situație, medicii și asistenții pot interveni în timp foarte scurt. Datorită echipamentelor medicale de ultimă generație deținute, în acest spital recuperarea medicală a pacienților recent operați începe încă din salonul de terapie intensivă. Pacienții nu sunt solicitați fizic, însă echipamentele asistate de specialiști în kinetoterapie și fizioterapie îi ajută să execute mișcările necesare, în funcție de patologie, astfel încât musculatura să nu se atrofieze.

În Spitalul Sfântul Sava, toți pacienții beneficiază de îngrijire medicală 24 de ore din 24, cu medic de gardă. Echipa medicală vizitează bolnavul în salon și îl consultă de câte ori este nevoie, nu doar o dată pe zi. Toate saloanele, nu doar cele de monitorizare permanentă, au toate paturile conectate la instalația de oxigen. Pacienții primesc trusou de internare, de la pijamale, papuci, până la periuță și pastă de dinți, neavând nevoie de nimic adus de acasă. Regulile de vizitare sunt foarte stricte, astfel încât să se evite la maximum riscul aducerii din exterior a unor viruși sau bacterii.

content-image

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

http://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

https://spitalulsfantulsava.ro/fizioterapie/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.