Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum se pot extirpa polipii uterini?

Radu Pop
histeroscopie sanador

Polipii uterini sunt excrescențe anormale ale mucoasei uterine, care conțin glande și vase de sânge și care sunt atașați de uter printr-un pedicul. Polipii pot fi singulari sau multiplii, cu dimensiuni variabile, uneori umplând toată cavitatea uterină. Polipii uterini pot apărea atât în perioada reproductivă a vieții cât și în perioada de post-menopauză.

Polipii uterini (sau endometriali) adesea se asociază cu infertilitatea, pot cauza cicluri menstruale neregulate, sângerări abundente, sângerări între perioadele de ciclu menstrual cât și în perioada de menopauză. Aceste formațiuni de obicei sunt de natură benignă, însă în unele cazuri, deși foarte rar, se pot transforma malign și pot provoca cancer endometrial.

Diagnosticul polipilor uterini se face printr-o tehnică minim invazivă de chirurgie ginecologică, numită histeroscopie, procedură în cadrul căreia se poate realiza și excizia polipilor.  Prin intermediul acestei proceduri prin care astfel de formațiuni pot fi extirpate,  se permite explorarea cavității uterine cu ajutorul unui histeroscop (tub flexibil dotat cu o cameră video și sursă de lumină) precum și excizia formațiunilor de mici dimensiuni, precum polipii uterini.

Verificarea tipului polipilor după excizare se face prin examinarea histopatologică la microscop, în vederea stabilirii diagnosticului de certitudine. Examenul anatomopatologic al fragmentelor excizate este realizat in Laboratorul de Anatomie Patologica. Procedura este sigură și se poate realiza cu internare de zi sau chiar în regim ambulatoriu, dar, pentru confortul pacientelor, anestezia generală poate deveni necesară atunci când se practică excizia polipilor. Recuperarea pacientelor este rapidă și fără probleme, acestea reluându-și activitățile zilnice la scurt timp de la efectuarea histeroscopiei.

La SANADOR, în cadrul departamentului de Obstetrică și ginecologie pacientele au acces la investigații ginecologice moderne, realizate în deplină siguranță de către o echipă medicală cu experiență în domeniu.

Pe toată perioada lunilor iulie-august 2022, la SANADOR pacientele beneficiază de prețuri speciale la procedurile de histeroscopie pentru excizia polipilor uterini!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.