Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum sunt păcăliți românii din Germania de firmele de recrutare!

eCuisine
sparanghel
Cum sunt păcăliți românii din Germania de firmele de recrutare.
Doi români din Focșani care au luat și ei, ca mulți alți români, de altfel, drumul strainătății pentru a-și câștiga o pâine, aseară în jurul orei 23 au contactat moderatorii grupului civic Diaspora Europeană si le-au cerut ajutorul in problema pe care o aveau.
Domnul Ionut Rusu este cel care ne-a contactat, el fiind împreună cu fratele său in Germania, in Landul Nordhein-Westfalen, mai precis in orasul Beelen.Ionuț lucra de 11 luni ca angajat prin firma de recrutare Besselman Service Gmbh la o fabrică de mezeluri din acea localitate.
In data de 30 aprilie 2020 Ionuț a înmânat demisia firmei la care era angajat deoarece s-a hotărât să plece înapoi in Romania împreuna cu fratele său.
Conform legilor în vigoare din Germania Arbeitsrecht paragraf 622 BGB, Ionuț a respectat durata de prezentare a demisiei. S-a prezentat la servici până in ultima zi , urmând ca pe 15 iunie, luna curentă, să-i fie transferat salarul în contul său personal de către firma la care era angajat, ceea ce nu s-a întâmplat. Având puțini bani la dispoziție pentru a pleca împreună cu fratele său in Romania și necunoscând îndeajuns legile din Germania, Ionuț a cerut ajutorul nostru , pe care i l-am și acordat prin echipa Diaspora Europeană din Germania.
Colaboratorul nostru din Germania, Adriana Maucher, a fost contactată din nou astăzi, luând legătura de mai multe ori cu Ionuț Rusu. De comun acord au decis să contacteze telefonic reprezentantul filialei de la fabrica de mezeluri .

Continuarea anchetei o gasiti pe diasporaeuropeanastiri.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.