Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum vindeci mahmureala. Două băuturi miraculoase, la îndemâna oricui care te scapă de durerile de cap

dureri de cap sanador

Prea multe pahare băute la petreceri te pot lăsa cu efecte nedorite în dimineața următoare. Iar motivele simptomelor neplăcute este etanolul din alcool, o substanță chimică toxică.

Vorbim, practic, despre un diuretic care scoate rapid apa din corp și produce deshidratare. De aici și simptomele neplăcute, scrie realitatea.net.

Un farmacist a dezvăluit două băuturi ieftine care ajută extrem de eficient la vindecarea mahmurelii.

Apa

Potrivit lui Abbas Kanani, farmacist la Online Pharmacy Chemist Click, trebuie înlocuite fluidele pierdute. „Puteți înlocui lichidele pierdute prin consumul de lichide blânde, cu sistemul dumneavoastră digestiv, cum ar fi apă, apă suc din compoturi și băuturi izotonice.

Dar, cea mai potrivită dintre toate este apa. „Apa ajută la restabilirea hidratării organismului.

Alcoolul este un diuretic și crește cantitatea de urină pe care o persoană o elimină. Pierderea de lichid rezultată poate provoca deshidratare și dezechilibre electrolitice. Acești factori contribuie la o mahmureală puternică.” , a mai spus specialistul.

Este esențial să bei multă apă a doua zi, pe durata mahmurelii, dar la fel de important este să bei apă și în timpul petrecerii, între băuturi, lucru care ar putea ajuta la evitarea deshidratării.

O altă idee bună este să bei multă apă chiar înainte de a merge la culcare.

Suc de roșii

Opțiunea mai surprinzătoare dintre cele două este sucul de roșii. Farmacistul a explicat că băutura obținută din roșii este bună pentru a te menține hidratat, pentru a reface nutrienții pierduti și pentru a ajuta la funcționarea ficatului.

„Băutul de suc de roșii poate ajuta la metabolizarea și descompunerea alcoolului mai eficient, ceea ce înseamnă că nu va rămâne în corpul atât de mult, deci etanolul va produce daune mai mici”, a arătat specialistul.

„Sucul de roșii sigur, dar în cazul mahmuerelii ar fi recomandate doua, trei pahare pe parcursul întregii zile. Sucul de roșii conține o cantitate mare de potasiu, iar consumul în exces ar putea crește nivelul acestui element”, a adăugat acesta.

Simptomele mahmurelii ar trebui să dispară mai rapid după ce ai apelat la aceste două băuturi.

„Nu există un remediu rapid pentru mahmureală. Trebuie să-ți lași corpul să scape de alcool și să se vindece”, a mai precizat farmacistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.