Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cumnata lui Traian Băsescu va fi anchetată! E deschis un nou dosar

Avocatul Pavel Abraham a declarat: ”În dosarul de la Parchetul Înaltei Curţi, unde a fost audiat deja Băsică şi unde procurorul de caz ne-a aprobat solicitarea de probe, urmează să fie audiate o mulţime de persoane, inclusiv soţia lui Mircea Băsescu. Este un dosar care se referă la încălcarea dispoziţiilor legale, favorizarea infractorului, abuz în serviciu, represiune nedreaptă. S-a făcut plângere împotriva a doi procurori de la Constanţa implicaţi în cazul de şantaj. Noi am avut probe pentru că am lucrat cu materialul clientului, în sensul că în încheierea Tribunalului Constanţa se arată că procurorul de caz a greşit şi nu şi-a verificat competenţa, cerând interceptări la o instanţă inferioară. Acestea sunt încălcări grave ale legii”, spune generalul Abraham.

Avocatul Abraham oferă detalii despre audierea cumnatei președintelui Traian Băsescu: ”Soţia lui Mircea Băsescu o să fie audiată întrucât a asistat la unele discuţii. Practic, ei (n.r. - anchetatorii constănţeni), prin mijloacele tehnice pe care le-au instalat ( n.r. - aparatură de înregistrare, inlcusiv ambientală), Mircea Băsescu ştia că este supravegheat şi încerca să-l determine pe Băsică să declare că i-a dat banii (n.r. - cei 600.000 de euro) împrumut. Şi că să se descurce el cu Căpăţână. Iar Băsică i-a spus lui Mircea Băsescu: «Nu, cu dumneata!». Şi era şi soţia lui Mircea Băsescu de faţă. Iar Florin (n.r. - Băsică) spune că i-a zis şi ei, iar aceasta i-ar fi spus: ”Lasă, finule, că se descurcă şi rezolvă, şi vă ajută!

Nu ştiu dacă doamna Băsescu poate fi pusă şi dânsa sub acuzare. Într-un context dat, se poate orice. Dacă era altcineva, probabil zicea că este complicitate. Vă repet, nu ştiu care este situaţia şi nu aş vrea să scoatem un astfel de zvon pe piaţă pentru că nu este normal”. Ar putea fi audiat şi Traian Băsescu? Întrebat dacă va fi/ar putea/ar trebui să fie audiat şi preşedintele României, care a spus/recunoscut în mod public că ştia, încă de acum un an, de la fratele său despre problemele cu familia Bercea, avocatul Abraham răspunde: ”Nu eu fac ancheta. Ancheta o face parchetul. Eu numai le prezint probe. În rest, eu nu fac investigaţii. Eu am solicitat să fie audiaţi Mircea Băsescu, doamna Băsescu (n.r. - Doina Băsescu), fratele, tatăl, Căpăţână şi alte persoane. Sunt mai mulţi. Vor fi şi conduceri în teren, sunt mai multe lucruri solicitate de noi şi procurorul de caz a dat o ordonanţă şi ne-a aprobat tot ce am cerut noi. După părerea mea, procurorul a procedat corect”.

sursa: ziarulring.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.