DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

FOTO Un curcubeu a apărut deasupra Palatului Buckingham cu puțin timp înainte de a fi anunțată moartea Reginei Elisabeta a II-a

SAMIR HUSSEIN/WIREIMAGE
curcubeu londra

Un dublu curcubeu a apărut deasupra Palatului Buckingham din Londra, joi, cu puțin timp înainte de a fi anunțată moartea Reginei Elisabeta a II-a, suveranul care a domnit timp de 70 de ani. Charles este noul Rege al Marii Britanii, relatează people.com.

Regina Elisabeta a II-a, cel mai faimos monarh din lume, a murit joi, la vârsta de 96 de ani, în Castelul Balmoral din Scoţia, alături de familia sa.

Cu puțin timp înainte de a fi anunțată moartea Reginei, un dublu curcubeu a apărut deasupra Palatului Buckingham din Londra, joi, scrie people.com.

Mii de persoane s-au adunat în fața Palatului Buckingham din Londra. Oamenii au venit după ce au aflat vestea tristă a decesului Reginei Elisabeta a II-a.

În momentul în care Regina Elisabeta a II-a a murit, tronul a trecut imediat și fără ceremonie moștenitorului, Charles, fostul Prinț de Wales.

Dar există o serie de pași practici - și tradiționali - pe care trebuies să-i parcurgă pentru a fi încoronat rege.

El va fi cunoscut drept Regele Charles al III-lea. Aceasta a fost prima decizie a domniei noului rege. Ar fi putut alege dintre oricare dintre cele patru nume ale sale - Charles Philip Arthur George. Nu este singurul care se confruntă cu o schimbare a titlului.

Deși este moștenitorul tronului, prințul William nu va deveni automat prinț de Wales. Cu toate acestea, moștenește imediat celălalt titlu al tatălui său, Duce de Cornwall. Soția sa Catherine va fi cunoscută drept Ducesa de Cornwall.

Va exista și un nou titlu pentru soția lui Charles, al cărei titlu complet va fi Regină consoartă - consort este termenul folosit pentru soțul monarhului.

În primele 24 de ore după moartea mamei sale, Charles va fi proclamat oficial rege. Acest lucru se întâmplă la Palatul St James din Londra, în fața unui organism ceremonial cunoscut sub numele de Consiliul de Aderare.

Acesta este alcătuit din membri ai Consiliului Privat - un grup de deputați - precum și din câțiva funcționari publici de rang înalt , înalți comisari ai Commonwealth-ului și primarul Londrei.

Peste 700 de persoane au dreptul, teoretic, să participe, dar având în vedere timpul scurt, este posibil ca numărul real să fie mult mai mic. La ultimul Consiliu de Aderare din 1952 au participat aproximativ 200.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.