Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cursurile din proiectul Green Energy for Everyone au fost accesate de aproximativ o mie de participanţi

e-nergia.ro
eolian-solar-regenerabil-energie

Aproximativ o mie de persoane au învăţat ce înseamnă energia regenerabilă şi care sunt beneficiile acesteia, în urma participării la cursurile şi workshop-urile organizate de Green Energy for Everyone, un proiect finanţat cu granturi norvegiene.

"Proiectul Green Energy for Everyone şi-a propus să crească nivelul de cunoaştere al informaţiilor despre energie regenerabilă şi beneficiile acesteia, astfel încât să conştientizăm că acesta este trendul şi că va trebui să ne aliniem directivelor europene. Cursul online despre energie regenerabilă pe care l-am lansat gratuit anul trecut a fost deja finalizat de aproximativ 290 de persoane, iar în prezent alte aproximativ 580 urmează acest curs. De asemenea, aproximativ 130 de oameni au participat la workshop-ul pe care l-am organizat la Constanţa, o cifră peste aşteptările noastre, ceea ce arată interesul românilor faţă de energia verde", a declarat Camelia Ionescu, director Cosvitec Est, Centru de training & formare profesională şi coordonatorul acestui proiect.

Potrivit unui comunicat de presă al iniţiatorilor proiectului, transmis vineri AGERPRES, cursul lansat de Green Energy for Everyone oferă informaţii despre care sunt alternativele energetice susţinute de autorităţile statului, care sunt efectele benefice ale utilizării resurselor de energie verde şi care este legislaţia din Uniunea Europeană (UE) şi din România.

Cursul poate fi accesat gratuit de orice persoană interesată, companii sau autorităţi şi vizează atât publicul general, cât şi reprezentanţii instituţiilor de stat, ai companiilor şi ONG-urilor interesate de mediu.

Green Energy for Everyone este un proiect care aduce în prim-plan conştientizarea epuizării de resurse energetice şi propune soluţii de energie regenerabilă. Obiectivul principal al proiectului constă în realizarea unui curs şi a unor mese rotunde pe tema energiei verzi, disponibile gratuit pentru persoane fizice, asociaţii, companii sau autorităţi administrative.

Proiectul Green Energy for Everyone (GEE), cu o valoare totală de 165.482 de euro, finanţat de Innovation Norway prin Norway Grants, este implementat în perioada aprilie 2023 - martie 2024, în cadrul unui consorţiu din care fac parte: Cosvitec Est (lider de proiect), Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), Universitatea Ovidius din Constanţa şi DiFine PR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.