Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cursurile la Liceul Teoretic 'Adam Muller Guttenbrunn' din Arad, suspendate după ce 59 de copii s-au intoxicat după deratizare, vor fi reluate

Inquam Photos/ Octav Ganea
scoala clasa elevi

Cursurile la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” din Arad, suspendate după ce 59 de elevi au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma deratizării, vor fi reluate de luni, urmând ca materia să fie recuperată. Șase copii sunt încă în spital, anunță MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al ISJ Arad transmis, vineri, decizia a fost luată ca urmare a asigurărilor date de DSP cu privire la eliminarea pericolului la adresa elevilor și a cadrelor didactice.

Citește și: BREAKING Gheorghe Dincă, amenințat cu moartea și huiduit la Tribunalul Olt

„Vineri a avut loc ședința Comisiei Județene pentru Situații de Urgență Arad în care s-a analizat stadiul finalizării procedurilor de igienizare după incidentul petrecut la Liceul Teoretic Arad. Ca urmare a asigurărilor DSP Arad privind eliminarea pericolului la adresa elevilor și a cadrelor didactice, Comisia a hotărât, în unanimitate, reluarea cursurilor la liceu începînd cu data de 20 ianuarie. Conducerea unității de învățământ va propune ISJ Arad programul pentru recuperarea materiei din zilele 14-17 ianuarie”, se arată în comunicat.

Potrivit ISU Arad, șase copii mai sunt vineri internați în spital. Numărul total al elevilor care s-au prezentat la urgență a ajuns la 59.

„După decizia de suspendare a cursurilor ca urmare a apariției problemelor de sănătate acuzate de unii elevi ai liceului, spațiile unității de învățământ au fost igienizate intensiv conform dispozițiilor Direcției de Sănătate Publică, cu sprijinul personalului de curățenie și din alte școli. Numărul total al elevilor care s-au prezentat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad acuzând simptomele prezentate în comunicările anterioare este de 59, iar numărul total al elevilor internați este de 28. În acest moment mai sunt internați șase elevi, situația lor fiind bună”, a transmis ISU Arad.

Citește și: VIDEO Viorica Dăncilă, întrebată de ce are imaginea că ar fi PROASTĂ: 'S-a speculat! Se întâmplă. Ai o zi mai proastă. Ceilalți lideri politici mai fac greșeli'/

Cursurile de la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” din Arad au fost suspendate, în urma unei dezinsecții și deratizări cu probleme. Elevii care au ajuns la Spitalul din Arad au acuzat iritaţii ale pielii, ochilor şi dureri abdominale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.