Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea de Conturi intră în forță în semestrul II. 760 de instituții publice locale, la control

Curtea de Conturi

Comisarii Curții de Conturi au programate peste 760 de audituri financiare vizând instituții din administrația publică locală, în toate cele 41 de județe plus Bucureștiul, în partea a doua a acestui an, conform Programului de activitate publicat vineri pe site-ul instituției, conform Mediafax.

În cadrul acestor misiuni, Camerele din teritoriu ale Curții trebui să facă audituri asupra conturilor anuale de execuție bugetară.

Pe lângă acestea, comisarii Curții de Conturi vor mai face 141 de controale, de diverse tipuri, dintre care cele mai multe vizează administrarea patrimoniului deținut de unele instituții locale.

De asemenea, în aceeași perioadă, prin 17 audituri de performanță, reprezentanții Curții vor verifica eficiența mai multor instituții din administrația locală.

Scandalul pestei porcine - Dăncilă și Liviu Dragnea, somați să comunice imediat efectele economice negative

Comisarii Curții din județul Bistrița-Năsăud trebuie să realizeze cele mai multe misiuni de audit financiar, 30, iar cele mai multe controale - cei din Timiș.

„Curtea de Conturi a României a aprobat, prin Hotărârea nr. 315/9 august 2018, pentru prima dată, publicarea Programului de activitate al Curții de Conturi pe site-ul instituției. Programul de activitate al Curții de Conturi pe anul 2018 - semestrul II cuprinde acțiunile structurilor centrale și teritoriale cu privire la entitățile care urmează să fie auditate până la sfârșitul anului pe cele trei tipuri de audit public extern: financiar, de conformitate, respectiv de performanță. (...) Totodată, publicarea programului de activitate al Curții de Conturi reprezintă o nouă abordare a conducerii instituției față de propriile structuri prin facilitarea unei mai bune derulări a procesului de asigurare, consiliere și evaluare în cadrul misiunilor de audit”, se precizează într-un comunicat de presă al instituției.

Întregul program de activitate a Camerelor Curții de Conturi din semestrul al doilea al acestui an, administrația publică locală, poate fi consultat la această adresă: http://www.curteadeconturi.ro/CA/Program_sem_II_admin_publica_locala..pdf.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.