Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea Penală Internaţională a cerut o anchetă cu privire la 'crime de război' comise în Cisiordania şi Fâşia Gaza

fasia gaza

Fatou Bensouda, procuror al Curţii Penale Internaţionale (CPP), a anunţat vineri iniţierea unei investigaţii complete privind presupuse "crime de război" produse în teritoriile palestiniene, informează site-ul cotidianului Le Figaro, anunță MEDIAFAX.

"Sunt convinsă că există o bază rezonabilă care să justifice lansarea unei anchete privind situaţia din Palestina şi pentru crime de război comise sau care sunt pe care să fie comise în Cisiordania, în special în Ierusalimul de Est, şi în Fâşia Gaza", a declarat Fatou Bensouda.

Citește și: Guvernul Orban, dinamitat din interior: Îmi doresc din toată inima să fie sfârșitul unui asemenea mod de a face politică

Procurorul a cerut în primul rând o decizie judiciară privind "competenţa Curţii Penale Internaţionale asupra situaţiei din Palestina".

Autoritatea Palestiniană a salutat iniţiativa. "Statul Palestina salută această etapă, care ar fi trebuit iniţiată în urmă cu mult timp (...)", a reacţionat Ministerul palestinian de Externe.

La rândul său, premierul israelian în funcţie, Benjamin Netanyahu, a contestat jurisdicţia CPI, acuzând instituţia că s-a transformat în "instrument politic".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.