Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea Penală Internaţională cere arestarea imediată a fiului cel mic al lui Gadaffi, Seif al-Islam

ciocanel judecator

Procurorul Curţii Penale Internaţionale (CPI) a cerut miercuri arestarea imediată a fiului cel mic al fostului dictator libian Muammar al-Gaddafi, Seif al-Islam, pe care un grup armat libian susţine că l-a eliberat vineri, relatează AFP şi DPA. Mandatul de arestare emis pe numele său în 2011 pentru crime împotriva umanităţii 'este încă în vigoare şi Libia este obligată să procedeze imediat la arestarea lui (Seif al-Islam) Gaddafi şi să-l predea CPI, indiferent de orice presupusă lege de amnistie în Libia', a declarat procurorul Fatou Bensouda într-un comunicat, conform Agerpres.

Potrivit parchetului libian, Seif al-Islam este în continuare căutat de autorităţile judiciare din Tripoli, unde a fost condamnat la moarte în 2015 pentru rolul său în reprimarea revoltei împotriva tatălui său. El nu a asistat la proces - considerat de ONU şi ONG-uri drept expeditiv - deoarece era reţinut de un grup armat din Zenten, la 170 km sud-vest de Tripoli.

Sâmbătă, Brigada Abu Bakr al-Sadiq, una dintre grupările armate care controlează oraşul Zenten, a anunţat că Saif al-Islam a fost eliberat vineri seară, "în ziua a 14-a a lunii Ramadanului", aplicând o lege de amnistie promulgată de parlamentul stabilit în estul ţării, parlament nerecunoscut care se opune guvernului de uniune naţională (GNA) stabilit la Tripoli. 'Verificăm în prezent aceste informaţii şi luăm măsurile necesare pentru a stabili unde se găseşte Seif al-Islam', a declarat procurorul CPI. Totodată, Fatou Bensouda le-a cerut autorităţilor libiene, Consiliului de Securitate al ONU şi statelor în cauză să transmită 'toate informaţiile relevante de care dispun în acest caz'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.