Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Custodele Coroanei Române, Margareta a primit Cheia Oraşului Ploieşti la evenimentul sportiv de pe stadionul Ilie Oană

MAE
Margareta

Custodele Coroanei Române, Margareta, a primit, sâmbătă, Cheia Oraşului Ploieşti, în cadrul ceremoniei de deschidere a "Cupei Reginei" şi "Cupei Regelui" la oină, eveniment sportiv care se desfăşoară pe stadionul "Ilie Oană".

Custodele Coroanei şi principele Radu au fost întâmpinaţi de primarul Andrei Volosevici şi viceprimarul Daniel Nicodim, informează Agerpres.ro.

În deschiderea evenimentului sportiv care are loc pe stadionul "Ilie Oană", Corul Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploieşti a intonat Imnul de stat al României şi Imnul Regal, iar apoi sute de porumbei au fost eliberaţi deasupra stadionului, momentul fiind oferit de Federaţia Naţională Columbofilă din România, prin crescătoriile columbofile Ambiţia MMA şi Levin Haus, membre ale Asociaţiei Judeţene Columbofile Prahova.

De asemenea, primarul Andrei Volosevici i-a oferit Custodelui Coroanei, în mod simbolic, Cheia Oraşului.

"Cupa Reginei" şi "Cupa Regelui" la oină sunt organizate de Federaţia Română de Oină în parteneriat cu Clubul Sportiv Municipal (CSM) Ploieşti.

Federaţia Română de Oină a primit în anul 2013 Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Regelui Mihai I, an în care a fost organizată şi prima ediţie a Cupei Regelui. Din anul 2019, Federaţia Română de Oină îşi desfăşoară activitatea sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei.

Ceremonia de acordare a acestui înalt patronaj a avut loc la Palatul Elisabeta, pe 9 mai 2019, dată la care se împlineau 120 de ani de la primul campionat naţional de oină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.