Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR în ALDE: Un lider a demisionat după ce a fost umilit de Tăriceanu/ UPDATE

sigla alde

În ALDE nu e linişte înainte de alegeri. O decizie controversată luată de Tăriceanu l-a determinat pe senatorul Petru Ehegartner, preşedintele ALDE Timiş, fost purtător de cuvânt al PLR (înainte de fuziunea cu PC), să demisioneze din funcţiile de conducere. Deocamdată, acesta rămâne în partid, iar joi urmează să facă mai multe precizări într-o conferinţă de presă.

Surse din partid au declarat, pentru stiripesurse.ro, că Ehegartner a fost umilit de Tăriceanu prin decizia de desemnare a candidatului la Primăria Timişoara. Organizaţia municipală şi cea judeţeană au validat un candidat la primărie (care nu era Petru Ehegartner) şi au trimis decizia la "centru". La Bucureşti, Tăriceanu a ignorat persoana susţinută de filiala locală şi a desemnat un alt candidat, în persoana universitarului Ilare Bordeașu, fost candidat la funcţia de rector al Universităţii Politehnice Timişoara. În condiţiile în care decizia filialei pe care o conduce a fost ignorată total, Ehegartner a decis să demisioneze.

Demisia lui Ehegartner va fi urmată de alte asemenea gesturi, însă oamenii sunt decişi să părăsească partidul, nu doar funcţiile deţinute. "Presiunile au fost enorme și nimeni nu știe de ce se insistă cu acest domn Bordeașu, impus în urma unor înțelegeri tare dubioase între domnul Tăriceanu și Anton Hadăr, Bordeiașu fiind adjunctul lui Hadăr la Alma Mater (n.r. – Federația Sindicală Națională Alma Mater). Cert este că două treimi din organizația ALDE Timiș se pregătește de demisie. Deci vor urma repercusiuni. (…) Eu am demisionat deja din partid", a declarat, pentru deBanat.ro, Dan Bara, fost membru al Comisiei de Onoare și Arbitraj al ALDE.

UPDATE: Contactat de stiripesurse.ro, secretarul general al ALDE, Nicolae Nasta, a declarat că speră ca situaţia să fie rezolvată amiabil. Potrivit acestuia, senatorul Ehegartner l-a propus pe Ilare Bordeaşu, liderii ALDE de la centru l-au validat, l-au verificat în sondaje, după care preşedintele ALDE Timiş a venit cu a doua propunere. Liderii partidului au analizat CV-urile celor doi candidaţi propuşi şi a decis să-l păstreze pe primul, în ciuda votului dat de filiala locală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.