Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur în Europa: Polonia face mișcarea care lovește direct în 'inima' Austriei

transport polonia austria

Polonia încearcă să joace un rol tot mai important în Europa și atacă în ”inima” Austriei. Marile companii austriece joacă un rol foarte important în Europa, dar Polonia, prin intermediul companiei de stat ORLEN, a achiziționat compania austriacă Doppler Energie cu rețeaua sa de 266 de benzinării și intră puternic în piața austriacă de profil.

Aceste stații, care funcționează în prezent sub marca Turmöl, se întind pe întreg teritoriul Austriei și se numără printre cele mai populare rețele din țară, cu performanțe financiare constante.

Aproape jumătate dintre stațiile care urmează să fie achiziționate sunt stații cu autoservire, permițând clienților să cumpere și să plătească combustibilul direct la pompă. În plus, peste 130 de stații oferă posibilități de cumpărături, în timp ce aproximativ 80 oferă servicii de alimentație publică și băuturi răcoritoare.

 

25 de stații sunt dotate cu panouri fotovoltaice

Firma care în curând va face parte din portofoliul ORLEN operează, de asemenea, o rețea de încărcătoare pentru mașini electrice sub marca Turmstrom, care dispune de 35 de puncte de încărcare în 29 de locații diferite.

Tranzacția va include și achiziția Austrocard, un furnizor de carduri de carburant pentru clienți privați și companii, care este acceptat în prezent în peste 500 de locații din Austria.

Achiziția companiei austriece și a rețelei sale de stații de alimentare cu carburanți va fi finanțată din fondurile generate intern de grupul ORLEN.

Tranzacția urmează să fie încheiată în așteptarea aprobării din partea autorităților antitrust, iar finalizarea este anticipată pentru sfârșitul anului 2023 sau începutul anului 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.