Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR în handbalul feminin: Tot lotul Coronei Brașov, care cuprinde și jucătoare străine, a fost SUSPENDAT în scandalul de dopaj

ASC Corona Brașov

Comisia Centrală de Disciplină din cadrul Federației Române de Handbal a decis în ședința de marți suspendarea provizorie a jucătoarelor de la echipa Corona Brașov, în vederea audierii și cercetării privind utilizarea sau tentativa de a utiliza substanțe sau metode interzise, potrivit Mediafax.

Jucătoarele Bianca Bazaliu, Daciana Hosu, Cristina Laslo, Eliza Buceschi, Daria Bucur, Ana Maria Lopătaru, Natasha Nolevska, Sorina Tîrcă, Alexandrina Neagu, Mihaela Popescu, Elena Pătuleanu, Ivona Pavicevic, Viktoriya Tymoshenkova, Andreea Chiricuță, Andreea Ciuciulete, Barbosa Gomes, Maria Gogîrilă, Claudia Lăcătuș și Oana Căprar au fost suspendate în competițiile organizate de FRH, AJH și AMHB până la data stabilită conform hotărârii Agenției Naționale Anti-Doping.

Agenţia Naţională Anti-Doping a anunţat, marţi, 19 noiembrie într-un comunicat de presă publicat pe site-ul său oficial, că trei handbaliste ale echipei Corona Braşov, ale căror nume nu au fost dezvăluite, sunt suspectate de utilizarea terapiei cu laser intravenos, interzisă de regulamentul WADA.

"Comisia Centrală de Disciplină autosesizată conform art. 9.1 din Regulamentul Disciplinar constată:

Citește și: Adrian Năstase îndeamnă PSD să declanșeze RĂZBOIUL TOTAL împotriva lui Klaus Iohannis

În data de 26/11/2019, Comisia de audiere a sportivilor și a personalului asistent din codul A.N.A.D., a dispus notificarea sportivelor:

11. Buceschi Eliza Iulia

12. Bucur Daria

13. Lopătaru Ana Maria

14. Nolevska Natasha

în vederea audierii și cercetării privind utilizarea sau tentativa de a utiliza o substanță sau metodă interzisă ce constituie o abatere a regulamentelor antidoping și suspendarea provizorie din activitatea sportivă în conformitate cu prevederile art. 50 din Legea 227/2006.

Pentru aceste motive, Comisia Centrală de Disciplină, văzând că sunt îndeplinite condițiile legale, statutare și regulamentare, recunoaște Hotărârea Comisiei de audiere a sportivilor și a personalului asistent și constată că dreptul de joc în competițiile organizate de F.R.H., A.J.H., A.M.H.B. a sportivelor Buceschi Eliza Iulia, Bucur Daria și Nolevska Natasha este suspendat, începând cu data de 26/11/2019 până la data stabilită conform Hotărârii A.N.A.D.

Comisia Centrală de Disciplină autosesizata conform art. 9.1 din Regulamentul Disciplinar constată:

În data de 29/11/2019, Comisia de audiere a sportivilor și a personalului asistent din codul A.N.A.D., a dispus notificarea sportivelor:

15. Tîrcă Sorina Maria

16. Neagu Marilena Alexandrina

17. Popescu Mihaela Diana

18. Pătuleanu Elena Andreea

19. Pavicevic Ivona

20. Tymoshenkova Viktoriya

21. Chiricuță Andreea Elisa

22. Ciuciulete Andreea Georgiana

23. Gomes Barbosa Elaine

24. Gogîrlă Alicia Maria

în vederea audierii și cercetării privind utilizarea sau tentativa de a utiliza o substanță sau metodă interzisă ce constituie o abatere a regulamentelor antidoping și suspendarea provizorie din activitatea sportivă în conformitate cu prevederile art. 50 din Legea 227/2006.

Pentru aceste motive, Comisia Centrală de Disciplină, văzând că sunt îndeplinite condițiile legale, statutare și regulamentare, recunoaște Hotărârea Comisiei de audiere a sportivilor și a personalului asistent și constată că dreptul de joc în competițiile organizate de F.R.H., A.J.H., A.M.H.B. a sportivelor Tîrcă Sorina Maria, Neagu Marilena Alexandrina, Popescu Mihaela Diana, Pătuleau Elena Andreea, Pavicevic Ivona, Ty,oshenkova Viiktoriya, Chiricuță Andreea Elisa, Ciuciulete Andreea Georgiana, Gomes Barbosa Elaine și Gogîrlă Alicia Maria este suspendat începând cu data de 29/11/2019 până la data stabilită conform Hotărârii A.N.A.D.

Comisia Centrală de Disciplină autosesizată conform art. 9.1 din Regulamentul Disciplinar constată:

În data de 03/12/2019, Comisia și audiere a sportivilor și a personalului asistent din codul A.N.A.D., a dispus notificarea sportivelor:

25. Lăcătuș Claudia Eugenia

26. Căprar Oana Maria

în vederea audierii și cercetării privind utilizarea sau tentativa de a utiliza o substanță sau metoda interzisă ce constituie o abatere a regulamentelor antidoping și suspendarea provizorie din activitatea sportivă în conformitate cu prevederile art. 50 din Legea 227/2006.

Pentru aceste motive Comisia Centrală de Disciplină, văzând că sunt îndeplinite condițiile legale, statutare și regulamentare, recunoaște Hotărârea Comisiei de audiere a sportivilor și a personalului asistent și constată că dreptul de joc în competițiile organizate de F.R.H., A.J.H., A.M.H.B. a sportivelor Lăcătuș Carla Eugenia și Căprar Oana Maria este suspendat începând cu data de 03/12/2019 până la data stabilită conform Hotărârii A.N.A.D.

27. În ceea ce privește procedura disciplinară deschisă împotriva clubului C.S.M. Corona Brașov, Comisia amână luarea unei decizii până la data de 05/12/2019, dată până la care Clubul are posibilitatea să formuleze apărare în sensul art.12 și 72 lit. e) din Statutul F.R.H. raportat la art. 47 din Legea 227/2006 republicată.", se arată în comunicatul publicat pe site-ul Federației Române de Handbal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.