Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur în justiție - Un judecător de la Curtea Militară de Apel rupe tăcerea: 'Am găsit documente cu nume de procurori acoperiți'

paginaderusia.ro
arma nucleara

Judecătorul Constantin Udrea, de la Curtea Militară de Apel, a declarat într-un interviu exclusiv pentru MEDIAFAX că de-a lungul activității sale a găsit documente ce conțineau nume de procurori acoperiți, ofițeri ai SRI, însă nu a intervenit niciun organ competent pentru a remedia situația.

„În decursul activității mele, am găsit documente - vă daţi seama, nu pot vorbi deocamdată, înseamnă să devoalez un secret de stat -, am găsit nume de procurori acoperiţi, ofiţeri ai SRI. Am spus acest lucru în mijloace publice, media, la televiziunea naţională. Nimeni n-a vrut să intervină. Există ( procurori acoperiţi -n.r.), sunt documente în sensul acesta. Și acelaşi procuror general ( Augustin Lazăr -n.r.) a spus că nu există protocoale. Uitaţi-vă că unul dintre ele chiar el l-a semnat, din 2016. E declasificat acum. De aceea se zbat ca peştele pe uscat să nu se treacă la niciun demers”, a declarat judecătorul Constantin Udrea, pentru MEDIAFAX.

CITEȘTE ȘI: Sănătos şi săţios: Fructul care scade riscul de a face accident vascular cerebral

Judecătorul colonel magistrat a vorbit și despre protocoalele secrete care, arată acesta, i-au permis ofițerului SRI să conducă un proces penal.

„În loc ca procurorul să conducă procesul penal, prin manipularea probei, modalitatea prin care vă spuneam, o conduce SRI. Aceste lucruri sunt inadmisibile. Ceea ce mă surprinde este că susţinătorii protocoalelor, nu numai semnatarii - susţinătorii care sunt din rândul procurorilor, am înţeles că sunt şi din rândul unor judecători sau unora din presă - nu vin cu argumente: ,,Domnule, acest protocol este viabil este în concordanţă cu Constituţia, este strict secret pentru că iată ce interese majore proteja”, a declarat Constantin Udrea.

Judecătorul colonel magistrat de la Curtea Militară de Apel București a dat detalii, în cadrul unui interviu în exclusivitate pentru MEDIAFAX, despre echipele operative mixte, despre manipularea probelor, dar și despre care ar trebui să fie, în viziunea sa, soarta protocoalelor secrete. Interviul va fi publicat integral vineri, la ora 12:00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.