Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR în România: Acuzații EXTREM DE GRAVE la adresa DNA, Tăriceanu e vizat

Inquam Photos / Octav Ganea
calin popescu tariceanu Inquam Photos

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit pentru data de 14 martie primul termen al judecării pe fond în dosarul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Dar, până acolo, Tăriceanu ar fi putut fi denunțat chiar de unul dintre inculpații din dosar. Remus Truică a dezvăluit, la Antena 3, la emisiunea ”Subiectiv”, moderată de Răzvan Dumitrescu, că procurorii i-au cerut să-l denunțe pe Tăriceanu. Ar fi primit, la schimb, statutul de martor protejat și ar fi scăpat de problemele penale.

Citește și: A inceput caderea lui Dragnea. Va reusi sa pastreze puterea in PSD?

”Mi s-au cerut elemente despre el despre banii din campania electorală. M-au întrebat în ce mod a contribuit la această retrocedare. A fost foarte pe față propunerea. Mi s-a spus că dacă voi deveni un prieten bun al justiției, situaia mea va fi mult îmbunătățită, până la maxim posibil, martor sub acoperire. Am stat de vorbă cu 2 procurori. Procurorul șef de la DNA Brașov.

Au fost două subiecte: Ferma Regală Băneasa și Pădurea Snagov. Am avut o discuție fără avocați. Mi s-a spus că e bine să am o anumită colaborare cu dânșii. Au fost 4-5 discuții.

Era o cursă contracronometru pentru a fi agățat Tăriceanu. Miza erau procentele pe care le avea.”, a spus Remus Truică la Antena 3.

Citește și: STUDIU Românii vor ca Uniunea Europeană să le rezolve problemele din sistemul de sănătate

Călin Popescu Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016 pentru săvârşirea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

În acelaşi dosar, Dorin Marian, fost consilier prezidenţial în timpul mandatului lui Emil Constantinescu şi fost şef al Cancelariei premierului Tăriceanu, este acuzat de mărturie mincinoasă.

Citește și: SCHIMBĂRI la WhatsApp: Noua funcție introdusă pentru utilizatori

Conform DNA, în cadrul actelor de cercetare în dosarul privind retrocedarea nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la 15 aprilie 2016, declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/ îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată.

Astfel, procurorii au constatat că Tăriceanu a susţinut în mod nereal că nu a avut cunoştinţă despre retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafeţe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) şi Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului), despre implicarea inculpaţilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi şi a altor persoane în procedurile de retrocedare şi nici despre actele de vânzare-cumpărare vizând aceste bunuri.

Citește și: STUDIU Oamenii grași au asociate 11 tipuri de CANCER

Călin Popescu Tăriceanu este acuzat de DNA că a mai făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu relaţia avută cu inculpaţii Tal Silberstein, Dan Andronic şi Remus Truică, cu întâlnirile şi discuţiile purtate cu acesta din urmă referitor la taxele notariale privind tranzacţionarea imobilelor menţionate şi modalitatea de dobândire şi valorificare a bunurilor revendicate.

"În acelaşi context, inculpatul a mai precizat că nu a avut o relaţie apropiată cu inculpatul Marcovici Marius, ascunzând totodată că are cunoştinţă de relaţia acestuia din urmă cu inculpatul Tal Silberstein. Totodată, inculpatul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton a afirmat în mod nereal că nu l-a prezentat/ introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România", susţin procurorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.