Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur în Serie A: Procurorii au descins la sediul clubului AC Milan

Gazetta.it
AC Milan sediu

Brigada financiară a poliţiei italiene a efectuat marţi o percheziţie la sediul lui AC Milan, în cadrul unei investigaţii privind vânzarea clubului italian de fotbal către fondul american de investiţi RedBird Capital în 2022, informează AFP.

AC Milan, septuplă campioană a Europei, a confirmat investigaţiile, dezvăluite de agenţiile italiene de presă ANSA şi AGI, dar a indicat că ancheta vizează clubul în sine.

Conducătorul clubului AC Milan, Giorgio Furlani, şi predecesorul său Ivan Gazidis sunt în vizorul brigăzii financiare pentru "comunicare incorectă" faţă de instanţele conducătoare, în momentul vânzării din 2022.

AC Milan, care ocupă locul secund în Serie A, a precizat că ''va coopera pe deplin cu autorităţile".

Potrivit AGI, cei doi lideri fac obiectul unei anchete pentru că au obstrucţionat activitatea COVISOC, jandarmul financiar al Federaţiei italiene de fotbal (FIGC).

Fondul de investiţii Elliott Management, fost acţionar al clubului francez Lille, a vândut AC Milan către RedBird Capital în 2022, pentru 1,2 miliarde de euro.

Într-un scurt comunicat transmis agenţiei italiene ANSA, Elliott a susţinut că toate acuzaţiile sunt "false" şi că "Elliot nu mai deţine nicio acţiune la AC Milan şi niciun acord de control asupra clubului".

RedBird Capital deţine şi clubul francez de primă ligă FC Toulouse. Acest fond a contractat un împrumut de la Elliott Management, fondul vânzător, pentru a putea finanţa achiziţia, a aflat AFP în momentul tranzacţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.