Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR în Uniunea Europeană: Italia AMENINȚĂ cu suspendarea contribuțiilor

UE Uniunea europeana

Italia va suspenda alocarea fondurilor pentru bugetul Uniunii Europene în cazul în care Comisia Europeană nu va decide modalităţi de redistribuire a imigranţilor extracomunitari ajunşi în Italia, a avertizat joi după-amiază vicepremierul italian Luigi di Maio, liderul Mişcării Cinci Stele.

Citește și: AriaDNA şi 'firul scurt'. Se anunţă CUTREMUR în justiţie

"Dacă Uniunea Europeană se încăpăţânează cu această abordare, dacă în urma reuniunii programate vineri la Comisia Europeană nu vor apărea rezultate şi nu vor fi luate decizii privind nava Diciotti şi redistribuirea imigranţilor, eu şi întreaga Mişcare Cinci Stele nu vom mai fi dispuşi să oferim 20 de miliarde de euro Uniunii Europene", a declarat Luigi di Maio, citat de publicaţia Il Fatto Quotidiano, precizând că vorbeşte în calitatea de lider al formaţiunii politice.

Guvernul de la Roma, condus de coaliţia Mişcării Cinci Stele (populistă, antisistem) şi Ligii Nordului (extremă-dreapta), se opune venirii navelor cu imigranţi extracomunitari în Italia, cerând preluarea imigranţilor de către alte ţări membre ale Uniunii Europene.

În prezent, în Portul Catania se află o navă la bordul căreia sunt 150 de extracomunitari. Ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, a permis doar debarcarea copiilor din această navă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.