Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur pe pieţele financiare: Cum a deschis ziua Bursa de la Bucureşti

bursa

Încă o zi neagră pentru Bursa din București, lovită de criza din China. Bursa de Valori Bucureşti a deschis ziua pe minus 1,7%.

Indicele de referință BET al BVB s-a depreciat luni cu 6,32% după ce, în cursul zilei, indicele care arată evoluția celor mai lichide 10 acțiuni consemnase scăderi de peste 7%.

Tranzacțiile bursiere au depășit 143 milioane de lei (32 milioane de euro), o valoare record pentru bursa autohonă, pe fondul unor schimburi cu acțiuni în valoare de aproximativ 125 de milioane de lei (peste 28 milioane de euro).

De altfel, în după-amiază zilei de luni, pagina de internet a Bursei de Valori București a fost accesată cu dificultate din cauza traficului ridicat.

Este o nouă zi neagră şi pentru pieţele financiare din Asia, după ce bursa din China a deschis cu un minus de 6,4%, Tokyo, Taiwan şi Hong Kong au urmat ca nişte piese de domino, la diferenţă de câteva puncte procentuale. Cotaţia materiilor prime a atins minimul ultimilor 16 ani. Toate acestea pentru că investitorii speriaţi încearcă să-şi salveze investițiile în alte valori precum aurul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.