Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMURĂTOR Licitaţii DURE pentru posturile DRPD - Interesaţii ofereau până la zece mii de euro și sponsorizarea campaniilor PSD

wall-street.ro
DNA - Directia Nationala Anticoruptie

Un detaliu incredibil este devoalat de unul dintre protagoniştii mega-dosarului de corupţie "PSD Arad", respectiv acela că persoanele interesate de "afacerea judiciară" derulată de şefii Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Timişoara sub protecţia şefilor din PSD Arad ajungeau efectiv să liciteze sume de bani pentru posturi care potrivit legii erau publice.

Incredibilul situaţiei a fost surprins într-o discuţie telefonică care acum constituie probă la dosarul anchetatorilor DNA Timişoara şi în care protagonistul explică fără perdea cum pentru un post se ofereau şi până la zece mii de euro.

Citeşte şi: RADIOGRAFIA LUPTEI PSD pe 'ciolanul' din VEST - Erau vizate inclusiv posturile pentru muncitori necalificați - Viziunea 'cumpărătorilor'

"Au oferit deja sume care depăşesc 5000 de euro"

"Munteanu Bogdan i-a spus atunci lui Ispravnic Cristian să se intereseze câte dintre posturile vacante din cadrul agenţiilor din subordine sunt solicitate de deputatul Căprar Dorel, afirmând că, pentru posturile de la Agenţia de Control şi încasare Vărşand, solicitanţii au oferit deja sume care depăşesc valoarea de 5.000 de euro, cât a fost cuantumul mitei încasate la ultimul concurs: „...dacă vă întâlniţi cu Zen... weekendu' ăsta ... era bine să vedem câţi are, că ăştia deja peste cinci mii de euro licitează, pentru cele de la Vărşand. Nu mai e ca data trecută ...”

La aflarea acestor informaţii, Ispravnic Cristian a răspuns afirmativ: „Da”, arătându-se astfel de acord cu această modalitate de ocupare a posturilor vacante, iar Munteanu Bogdan a continuat să precizeze faptul că sumele oferite de solicitanţii acelor posturi pot ajunge şi la 10.000 de euro: „Deja or ... şapte, opt, zece mii, tot din astea sume” Din nou Ispravnic Cristian a răspuns afirmativ: „Da”, arătând astfel că a înţeles şi că este de acord cu ocuparea acelor posturi în schimbul unor sume de bani", arată anchetatorii DNA Timişoara în dosarul de la instanţa supremă.

Citeşte şi: DNA: Un adevărat SISTEM MAFIOT la Arad - Repercusiuni sociale incalculabile - Taxe de protecţie din spectrul politic, motivele pentru arestare

Posturi rezervate la şeful PSD Arad

Într-un alt episod dar legat tot de demararea concursurilor pentru posturi oferite ""clientelei", cei doi discută şi despre "rezervările" care ar putea exista şi din partea altor protagonişti ai acestei afaceri judiciare

"În consecinţă, Munteanu Bogdan l-a întrebat pe Ispravnic Cristian când să organizeze procedura de ocupare a acestor posturi: „Şi nu ştiu, hai, cum facem, când scoatem ...”, acesta răspunzând că şi pe el îl apelează diverse persoane care intervin pentru a obţine ocuparea acestor posturi vacante: „Şi la mine îs telefoane în ...”.

Munteanu Bogdan a continuat atunci să precizeze că, astfel cum au stabilit în ziua precedentă, este necesar ca Ispravnic Cristian să discute în prealabil cu deputatul Dorel Căprar, pentru a şti câte dintre posturile vacante sunt rezervate de acesta: ,Ideea e să vedeţi na, ce zice Zen ...la asta mă gândeam, poate vă vedeţi cu el weekendul ăsta.”

Ispravnic Cristian a precizat şi el că aşa este normal, să se discute în prealabil cu cel care asigură susţinerea politică, pentru ca acesta să decidă câte dintre posturile vacante vor fi ocupate de oameni din anturajul său, urmând a se stabili ulterior câte dintre posturile rămase să fie ocupate în schimbul sumelor de bani: formal ... Da' nu-i grabă! Oricum mă întâlnesc cu el sâmbăta viitoare când merem la congres ... Tot nu se întâmplă până atunci.”, se arată în filele dosarului.

Citeşte şi: ŞOCANT Cenzură politică marca PSD Arad - Ecaterina Andronescu ar fi fost deranjată de părerile unui inspector şcolar - El a fost demis după un val de injurii

Mai ceva ca la ofertele de tigăi de Sărbători

Până şi protagoniștii afacerii judiciare de la Arad erau uimiţi de perseverența "cumpărătorilor" de posturi, care fceau oferte care mai de care de nerefuzat.

Unii se angajau să cotizeze inclusiv ulterior pentru campanii electorale numai să fie ei cei aleşi pentru posturile publice ce urmau a fi scoase la concurs.

Citeşte şi: AMUZANT. NUME conspirative în dosarul PSD ARAD - 'Porculeţ' şi 'Păsăroi', doi demnitari pomeniţi în discuţiile din dosar

"În continuare, Munteanu Bogdan a afirmat că a rămas surprins de faptul că cei care solicită ocuparea acelor posturi sunt dispuşi să ofere sume de bani atât de mari şi că există o concurenţă între aceştia cu privire la acele oferte, afirmând că probabil ei îşi imaginează că veniturile ilicite obţinute sunt la nivelul celor din trecut:

„Pe mine m-a frapat licitaţia, zic, dom 'le, ei probabil îşi imaginează că îi ca pe vremuri” Ispravnic Cristian confirmat că a înţeles situaţia, răspunzând afirmativ:

„Da”, după care Munteanu Bogdan a menţionat că o parte dintre solicitanţi sunt dispuşi să contribuie cu sume de bani şi ulterior angajării, inclusiv în campaniile electorale, nu doar pentru ocuparea postului: ,Ăştia pe care eu ...(neinteligibil)... care vor de fapt să vină...la Vărşand, ăştia ţi-s oricând o echipă, adică ne putem baza pe ei şi în campanie, nu doar acuma şi gata.” Ispravnic Cristian a răspuns din nou afirmativ acestei idei: „Da”, arătându-se a fi de acord cu această modalitate de angajare", se arată în dosar.

Citeşte şi: Cum primea un deputat RAPORTUL privind taxele de protecţie de la Arad în PLENUL PARLAMENTULUI - Soţia sa s-ar fi angajat 'pe pile'

Munteanu Bogdan i-a mai spus lui Ispravnic Cristian că, dacă s-ar fi suplimentat numărul de posturi la A.C.Î. Nădlac, presiunile pentru ocuparea acestora în mod fraudulos ar fi fost mult mai mari.

„Aia dacă era, încă patru suplimentat la...la Nădlac, acolo era... ştiu că vă înroşeau ambele telefoane ...” Ispravnic Cristian a confirmat că şi în condiţiile în care nu s-a suplimentat schema de personal de la A.C.Î. Nădlac, există intervenţii pentru ocuparea posturilor vacante în acest mod: „Şi aşa deja... Na bine! Pe toate căile”", mai arată ancehtatorii DNA Timişoara.

Citeşte şi: LOVITURĂ pentru DNA în dosarul care vizează mai mulți lideri PSD: ÎCCJ a REFUZAT arestarea celor duși cu mandat

Protagoniştii acestui dosar, repectiv opt persoane pentru care DNA Timişoara a cerut arestarea preventivă pentru comiterea a mai multor pretinse fapte de corupţie, au fost lăsaţi în libertatea de judecătorul ICCJ Alexandra Iuliana Rus, acelaşi magistrat, care prin opinie separată a decis rejudecarea la fond a dosarului DGASPC în care a fost condamnat definitiv Liviu Dragnea.

Anchetatorii DNA Timişoara au contestat decizia judecătorului iar cererea DNA va fi tranşată de un complet de cinci judecători de la aceeaşi instanţă după redactarea motivării de către magistratul Rus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.