Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș a înființat 'Școala PLUS' pentru selecția și pregătirea candidaților la locale

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dacian Ciolos

PLUS a lansat o platformă online care le permite membrilor din partid să își depună candidatura la alegerile locale, respectiv pentru funcția de primar și consilier județean, a anunțat Dacian Cioloș, afirmând că platforma are rol de pregătire a candidaților cu responsabilitățile unui ales local:

  • „PLUS a luat naștere din dorința de a schimba în bine România. Pentru ca această schimbare să aibă cu adevărat loc, însă, a venit vremea să ne asumăm un nou pas, dincolo de cel al organizării interne a partidului nostru: candidaturile pentru funcții publice. Mulți dintre noi nu au avut de-a face până acum cu administrația publică, dar își doresc să se implice în viitor, iar PLUS își asumă susținerea lor.
  • Am lansat platforma prin care membrii PLUS își pot manifesta intenția de a candida la funcții publice locale în cadrul alegerilor din 2020. Vrem să încurajăm cât mai mulți membri PLUS competenți, cărora le pasă de comunitățile în care trăiesc, precum și membrii PLUS care trăiesc în diaspora, dar vor să se întoarcă și să contribuie la dezvoltarea orașelor și satelor din care au plecat, să candideze. Le vom da o mână de ajutor în ceea ce privește pregătirea candidaturilor, pentru a putea fi selectați mai apoi candidați comuni ai Alianței USR PLUS.
  • Am organizat partidul la bază în comunități locale tocmai pentru a fi cât mai aproape de cetățeni, pentru care vrem să facem politică altfel.
  • Pe această platformă se poate înscrie orice membru PLUS. Începând cu această toamnă, Școala PLUS va propune cursuri de pregătire și familiarizare cu responsabilitățile unui ales local pentru ca cei interesați să candideze să învețe cât mai multe despre administrația publică locală.
  • Cei care au înțeles că e nevoie de implicarea lor pentru a duce la bun sfârșit ceea ce ne-am propus au acum ocazia de a se înscrie pe platformă. PLUS a fost gândit ca un partid mare, puternic, iar pentru asta e nevoie de susținerea și de implicarea voastră, a tuturor, inclusiv prin candidaturile voastre la viitoarele alegeri locale”

Citește și: Reacțiile juriștilor PSD din Camera Deputaților la decizia coaliției de a respinge legea grațierii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.